[Solved] Issue with gpu after installing debian 11

Post Reply
j0ta
Posts: 7
Joined: Fri Aug 19, 2022 6:39 am
languages_spoken: english
ODROIDs: M1
Has thanked: 1 time
Been thanked: 4 times
Contact:

[Solved] Issue with gpu after installing debian 11

Post by j0ta »

Hi guys, the board it's solid, I'm getting this issue when I try to boot it with Debian 11 installed via netboot

Thanks for the great job !
Attachments
Image6996844205876243912.jpg
Image6996844205876243912.jpg (280.07 KiB) Viewed 533 times
Last edited by j0ta on Fri Aug 19, 2022 8:21 pm, edited 1 time in total.

User avatar
tobetter
Posts: 10974
Joined: Mon Feb 25, 2013 10:55 am
languages_spoken: Korean, English
ODROIDs: Many
Location: Paju, South Korea
Has thanked: 738 times
Been thanked: 1870 times
Contact:

Re: Issue with gpu after installing debian 11

Post by tobetter »

The errors in two lines can be ignored, they won't make major issue.
These users thanked the author tobetter for the post:
j0ta (Fri Aug 19, 2022 8:20 pm)

j0ta
Posts: 7
Joined: Fri Aug 19, 2022 6:39 am
languages_spoken: english
ODROIDs: M1
Has thanked: 1 time
Been thanked: 4 times
Contact:

Re: Issue with gpu after installing debian 11

Post by j0ta »

tobetter wrote:
Fri Aug 19, 2022 8:28 am
The errors in two lines can be ignored, they won't make major issue.
Hi !
Thanks for the reply

The problem is that the system freezes, and won't go forward boot when the last error occur
the only way to shutdown the board is with unplugging the power supply, not even ctrl+alt+del restarts the system

Edit: I've been able to load Debian 11 after unpluging the sata disk usb case turn the board on and plug it back in on petit boot menu

I'll give a comment if something else occur

Thanks !!

j0ta
Posts: 7
Joined: Fri Aug 19, 2022 6:39 am
languages_spoken: english
ODROIDs: M1
Has thanked: 1 time
Been thanked: 4 times
Contact:

Re: [Solved] Issue with gpu after installing debian 11

Post by j0ta »

*New update*
The error went way only after boot pb without a disk and start the installation without the disk and plug in the disk when the installation was on going

User avatar
rooted
Posts: 9727
Joined: Fri Dec 19, 2014 9:12 am
languages_spoken: english
Location: Gulf of Mexico, US
Has thanked: 767 times
Been thanked: 527 times
Contact:

Re: [Solved] Issue with gpu after installing debian 11

Post by rooted »

j0ta wrote:*New update*
The error went way only after boot pb without a disk and start the installation without the disk and plug in the disk when the installation was on going
That seems counterintuitive but at least it works, thank you for sharing your resolution and for adding solved to the title.

j0ta
Posts: 7
Joined: Fri Aug 19, 2022 6:39 am
languages_spoken: english
ODROIDs: M1
Has thanked: 1 time
Been thanked: 4 times
Contact:

Re: [Solved] Issue with gpu after installing debian 11

Post by j0ta »

rooted wrote:
Thu Sep 01, 2022 12:06 am
j0ta wrote:*New update*
The error went way only after boot pb without a disk and start the installation without the disk and plug in the disk when the installation was on going
That seems counterintuitive but at least it works, thank you for sharing your resolution and for adding solved to the title.
Yes, no problem. The thing is sharing knowledge in order to things get fixed.
I also notice that Debian 10 which uses kernel 4.19 is the only system that allows me to use a Graphical User Interface, all the others only boot correctly with terminal interfaces, probably kernel 5.x related has some pointed out.

I understand that M1 is a quite new toy, so I imagine development is still in the beginning.

User avatar
rooted
Posts: 9727
Joined: Fri Dec 19, 2014 9:12 am
languages_spoken: english
Location: Gulf of Mexico, US
Has thanked: 767 times
Been thanked: 527 times
Contact:

Re: [Solved] Issue with gpu after installing debian 11

Post by rooted »

Indeed, quite new but it seems to be coming along nicely with more hands on.

Post Reply

Return to “Issues”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests