[SOLVED] LCD not working

Locked
martig_pl
Posts: 2
Joined: Fri Feb 14, 2020 2:17 am
languages_spoken: english
ODROIDs: GO
Has thanked: 0
Been thanked: 0
Contact:

[SOLVED] LCD not working

Unread post by martig_pl » Fri Feb 14, 2020 2:22 am

After folding it and turning on the console, the screen does not work. 2 leds are on.

Image

User avatar
mad_ady
Posts: 7332
Joined: Wed Jul 15, 2015 5:00 pm
languages_spoken: english
ODROIDs: XU4, C1+, C2, N1, H2, N2, Go, Go Advance
Location: Bucharest, Romania
Has thanked: 346 times
Been thanked: 252 times
Contact:

Re: LCD not working

Unread post by mad_ady » Fri Feb 14, 2020 2:34 am

make sure the screen ribbon is fixed securely in place and that you close the connector for the ribbon

User avatar
odroid
Site Admin
Posts: 33269
Joined: Fri Feb 22, 2013 11:14 pm
languages_spoken: English
ODROIDs: ODROID
Has thanked: 365 times
Been thanked: 445 times
Contact:

Re: LCD not working

Unread post by odroid » Fri Feb 14, 2020 9:21 am

The POWER and CHARGE LEDs turn on first.
After one second, the blue ALIVE LED turns on if the SPI flash memory works.
Once the blue LED turns on, the LCD shows a graphic image of "NO MicroSD Card !!!" for several seconds and the system turns off.

datadragon
Posts: 5
Joined: Sat Feb 15, 2020 11:51 am
languages_spoken: english
ODROIDs: Odroid Go Advance
Has thanked: 0
Been thanked: 1 time
Contact:

Re: LCD not working

Unread post by datadragon » Sat Feb 15, 2020 2:22 pm

I received my odroid go advance today. After full assembly and trying to boot a flashed image to sd the screen was black and would not turn on but both red and the blue led came on. I reopened the case back up to look closer and the first thing I see is that the connector that locks the screen ribbon fixed in place the pin appears to be missing only on one side so it wont properly lock in place. For further testing, I then tried holding it in place as tight as possible just testing if that is the sole issue of the no display on screen issue with putting the power supply in and there is some light to the side of the screen booting it without the sd card but the display doesnt display anything as you describe unfortunately before it shuts down after a few seconds.

According to your posts it should display a HK logo even with no sd card if working. The POWER and CHARGE LEDs turn on first. After one second, the blue ALIVE LED turns on if the SPI flash memory works. Once the blue LED turns on, the LCD shows a graphic image of "NO MicroSD Card !!!" for several seconds and the system turns off. But in my case the screen doesnt display anything after the blue light comes on.
Attachments
IMG_4585.JPG
IMG_4585.JPG (463.69 KiB) Viewed 236 times
IMG_4582.JPG
IMG_4582.JPG (424.42 KiB) Viewed 236 times
IMG_4581.JPG
IMG_4581.JPG (446.76 KiB) Viewed 236 times
Last edited by datadragon on Sat Feb 15, 2020 10:19 pm, edited 1 time in total.

User avatar
mad_ady
Posts: 7332
Joined: Wed Jul 15, 2015 5:00 pm
languages_spoken: english
ODROIDs: XU4, C1+, C2, N1, H2, N2, Go, Go Advance
Location: Bucharest, Romania
Has thanked: 346 times
Been thanked: 252 times
Contact:

Re: LCD not working

Unread post by mad_ady » Sat Feb 15, 2020 5:02 pm

It should display a HK logo even with no sd card

martig_pl
Posts: 2
Joined: Fri Feb 14, 2020 2:17 am
languages_spoken: english
ODROIDs: GO
Has thanked: 0
Been thanked: 0
Contact:

Re: LCD not working

Unread post by martig_pl » Sat Feb 15, 2020 5:42 pm

mad_ady wrote:
Fri Feb 14, 2020 2:34 am
make sure the screen ribbon is fixed securely in place and that you close the connector for the ribbon
It worked after 3 insertion! Thanks.

Locked

Return to “Issues”

Who is online

Users browsing this forum: cdu13a and 3 guests