XU4 not booting from SD Card (switch set correctly...)

Post Reply
Kefrif
Posts: 7
Joined: Sat Oct 27, 2018 12:04 am
languages_spoken: english
ODROIDs: Go, XU4, C2, C0, OGST Kit
Has thanked: 0
Been thanked: 0
Contact:

XU4 not booting from SD Card (switch set correctly...)

Unread post by Kefrif » Mon Sep 16, 2019 8:44 pm

I've been having a few problems over the past few weeks with 4 or 5 units of the XU4 with not booting from the SD card. I've tried it with installations of both Android and Ubuntu. We have the switch set to the correct position, and eMMC cards work fine when test booted.

I've also tried this with different power supplies (from a known working unit) and to no avail. The Blue light doesn't come on at all (but the red power light is fine).

Can anyone help?

User avatar
odroid
Site Admin
Posts: 32355
Joined: Fri Feb 22, 2013 11:14 pm
languages_spoken: English
ODROIDs: ODROID
Has thanked: 145 times
Been thanked: 325 times
Contact:

Re: XU4 not booting from SD Card (switch set correctly...)

Unread post by odroid » Tue Sep 17, 2019 9:48 am

Did you flash this image with Etcher?
ubuntu-18.04.1-4.14-mate-odroid-xu4-20181203.img.xz

Kefrif
Posts: 7
Joined: Sat Oct 27, 2018 12:04 am
languages_spoken: english
ODROIDs: Go, XU4, C2, C0, OGST Kit
Has thanked: 0
Been thanked: 0
Contact:

Re: XU4 not booting from SD Card (switch set correctly...)

Unread post by Kefrif » Tue Sep 17, 2019 7:40 pm

Hi - thanks for helping! I've tried that exact image (flashed using Etcher) on all the boards that I have that have a problem, and it's not booting on any of them. I also tested that image on a known working board - to verify it - and it works fine.

Still shows the same problem - red power light comes on, nothing from the blue light. Do you have any further suggestions?

nantiangumo
Posts: 3
Joined: Tue Sep 17, 2019 8:55 pm
languages_spoken: english
ODROIDs: odroid-xu4
Has thanked: 0
Been thanked: 0
Contact:

Re: XU4 not booting from SD Card (switch set correctly...)

Unread post by nantiangumo » Tue Sep 17, 2019 9:09 pm

I meet the same problem now.
I buyed two unit xu4, running in DebianJessie os with the same SD . The one run well, another can not run , which only red led light on, and blue led no flash. How can i check and verify the problem?

nantiangumo
Posts: 3
Joined: Tue Sep 17, 2019 8:55 pm
languages_spoken: english
ODROIDs: odroid-xu4
Has thanked: 0
Been thanked: 0
Contact:

Re: XU4 not booting from SD Card (switch set correctly...)

Unread post by nantiangumo » Wed Sep 18, 2019 6:28 am

And the pin1's voltage on conn10, conn11, all are 5.15V, power seemed no problem. Had any firmware, like bois, bootloader, etc, been crashed? How can i fixed it?

User avatar
odroid
Site Admin
Posts: 32355
Joined: Fri Feb 22, 2013 11:14 pm
languages_spoken: English
ODROIDs: ODROID
Has thanked: 145 times
Been thanked: 325 times
Contact:

Re: XU4 not booting from SD Card (switch set correctly...)

Unread post by odroid » Wed Sep 18, 2019 10:13 am

@nantiangumo,
Please don't hijack.
Open a new topic and we will help you.

@Kefrif,
I think those boards seems to have uncertain hardware problem.
Please contact "odroid at hardkernel dot com" with a link of this post.
They will help your RMA process if you purchased the board from our web-store directly.
Otherwise, contact your local distributor/reseller.

Kefrif
Posts: 7
Joined: Sat Oct 27, 2018 12:04 am
languages_spoken: english
ODROIDs: Go, XU4, C2, C0, OGST Kit
Has thanked: 0
Been thanked: 0
Contact:

Re: XU4 not booting from SD Card (switch set correctly...)

Unread post by Kefrif » Wed Sep 18, 2019 6:09 pm

Thanks @Odroid.

Bought these units from yourselves in Korea, however to return them for RMA is very expensive. Is there a known common fault that occurs with the XU4 that we might be able to sort here (perhaps a chip or something similar)? We have a full facility and well trained electronics engineers that can make chip replacements and repairs to boards (we do so for mobile phones laptops).

If you feel more comfortable PM'ing me with details I'll be fine to take any help you can offer.

User avatar
odroid
Site Admin
Posts: 32355
Joined: Fri Feb 22, 2013 11:14 pm
languages_spoken: English
ODROIDs: ODROID
Has thanked: 145 times
Been thanked: 325 times
Contact:

Re: XU4 not booting from SD Card (switch set correctly...)

Unread post by odroid » Wed Sep 18, 2019 6:50 pm

Frankly speaking, we've shipped over 4~5K of XU4 boards every month in the past four years and average return rate was around 0.2~0.3% probably.
Half of them had no issue as usual though.

It means we still have about 10pcs of dead XU4 boards every month.
There are many different faults of HDMI, Power, CPU, DRAM, USB, GPIO and so on. But I have to say, the PMIC related power block seems to be a weak point.
Unfortunately, it is very hard to replace the components due to the epoxy glue on the PCB.
viewtopic.php?f=93&t=29346&p=211652&hil ... ll#p211646

BTW, which country do you live?

Kefrif
Posts: 7
Joined: Sat Oct 27, 2018 12:04 am
languages_spoken: english
ODROIDs: Go, XU4, C2, C0, OGST Kit
Has thanked: 0
Been thanked: 0
Contact:

Re: XU4 not booting from SD Card (switch set correctly...)

Unread post by Kefrif » Fri Sep 27, 2019 1:30 am

Hi - sorry to takea while to come back. I'm in the UK.

Post Reply

Return to “Hardware and peripherals”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests