HC1 not working

Post Reply
savery1967
Posts: 3
Joined: Thu Jul 25, 2019 8:46 pm
languages_spoken: english
Has thanked: 0
Been thanked: 0
Contact:

HC1 not working

Post by savery1967 »

I recently purchased an Odroid HC1 (#HK1907082520) an am unable to use it.

When plugging it in, the power and alive lights are on but the HDD operating light does not.

When searching for the IP address, I can't find the Odroid.

I think it might be the OS "installed" on the SD card supposedly purchased on this order is not installed.

mad_ady
Posts: 8341
Joined: Wed Jul 15, 2015 5:00 pm
languages_spoken: english
ODROIDs: XU4, C1+, C2, C4, N1, N2, H2, Go, Go Advance
Location: Bucharest, Romania
Has thanked: 574 times
Been thanked: 440 times
Contact:

Re: HC1 not working

Post by mad_ady »

Is the blue led blinking? Can you try flashing the latest ubuntu minimal image with etcher to your sd card?

savery1967
Posts: 3
Joined: Thu Jul 25, 2019 8:46 pm
languages_spoken: english
Has thanked: 0
Been thanked: 0
Contact:

Re: HC1 not working

Post by savery1967 »

"When plugging it in, the power and alive lights are on"

It was purchased with the OS supposedly installed on the SD card but the files shown on the card don't look like an OS.

Does the HDD working light only light up with a properly installed OS?

User avatar
odroid
Site Admin
Posts: 34947
Joined: Fri Feb 22, 2013 11:14 pm
languages_spoken: English, Korean, Japanese
ODROIDs: ODROID
Has thanked: 960 times
Been thanked: 775 times
Contact:

Re: HC1 not working

Post by odroid »

If the blue alive LED keeps flashing like hearbeat, we can say the OS Kernel is running at least.

Can you check the LED status on the RJ45 jack?
Green LED flashes when there is 100Mbps connectivity
Amber LED flashes when there is 1000Mbps connectivity

savery1967
Posts: 3
Joined: Thu Jul 25, 2019 8:46 pm
languages_spoken: english
Has thanked: 0
Been thanked: 0
Contact:

Re: HC1 not working

Post by savery1967 »

The RJ45 jack is Amber

User avatar
odroid
Site Admin
Posts: 34947
Joined: Fri Feb 22, 2013 11:14 pm
languages_spoken: English, Korean, Japanese
ODROIDs: ODROID
Has thanked: 960 times
Been thanked: 775 times
Contact:

Re: HC1 not working

Post by odroid »

Hardware looks fine.

The OS image in the SD card might be corrupted by unknown causes.
Please download this OS image.
https://wiki.odroid.com/odroid-xu4/os_i ... 03-minimal
And flash the OS image to your SD card with Etcher.
https://wiki.odroid.com/troubleshooting ... s#flashing

Please note that, the first booting process might need one minutes and the system turns off automatically.
So you have to unplug and plug the DC plug to run the system again.

Post Reply

Return to “Issues”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest