Server

dabarsa87
Posts: 153
Joined: Tue Feb 23, 2016 5:06 am
languages_spoken: spanish
Has thanked: 0
Been thanked: 0
Contact:

Re: Server

Unread post by dabarsa87 » Fri Aug 09, 2019 5:47 am

the case is that it turns off when you restart it, then it starts and the screen is black for a while and suddenly it turns on but does not show anything just a dash blinking to the left above the screen and there it stays a long time, to get To start I have to disconnect the power and reconnect and it starts perfectly.

Enviado desde mi SM-G930F mediante Tapatalk


willsy555
Posts: 4
Joined: Tue Dec 26, 2017 9:34 pm
languages_spoken: english
ODROIDs: XU4 & C2
Has thanked: 0
Been thanked: 0
Contact:

Re: Server

Unread post by willsy555 » Fri Aug 09, 2019 6:58 am

dabarsa87 wrote:I tried what you told me and nothing came out, I was testing commands that I saw on the internet and when I restarted and put the command once and told me that I had the latest kernel version. It will be difficult for me to teach you haha, I am waiting to buy the other hdd and finish the raid.

Enviado desde mi SM-G930F mediante Tapatalk
So you only need one HDD to get the cloudshell and omv to work? I've got a Cloudshell 2 ordered, but really only have one HDD to test with it at the moment. When I'm in the mood to spend £100, I'll go ahead and buy another HDD to up the space with a spanning disk method! Just wanted to confirm this is what you are currently doing? I.e. using just a single disk? Cheers. Will.

dabarsa87
Posts: 153
Joined: Tue Feb 23, 2016 5:06 am
languages_spoken: spanish
Has thanked: 0
Been thanked: 0
Contact:

Re: Server

Unread post by dabarsa87 » Fri Aug 09, 2019 3:22 pm

willsy555 wrote:
dabarsa87 wrote:I tried what you told me and nothing came out, I was testing commands that I saw on the internet and when I restarted and put the command once and told me that I had the latest kernel version. It will be difficult for me to teach you haha, I am waiting to buy the other hdd and finish the raid.

Enviado desde mi SM-G930F mediante Tapatalk
So you only need one HDD to get the cloudshell and omv to work? I've got a Cloudshell 2 ordered, but really only have one HDD to test with it at the moment. When I'm in the mood to spend £100, I'll go ahead and buy another HDD to up the space with a spanning disk method! Just wanted to confirm this is what you are currently doing? I.e. using just a single disk? Cheers. Will.
if I only have a wd of 3 tb because I can not afford to make a large expense, it works perfectly but it is not in raid 1 yet

Enviado desde mi SM-G930F mediante Tapatalk


dabarsa87
Posts: 153
Joined: Tue Feb 23, 2016 5:06 am
languages_spoken: spanish
Has thanked: 0
Been thanked: 0
Contact:

Re: Server

Unread post by dabarsa87 » Sun Aug 11, 2019 11:47 pm

I still can not solve the restart problem, when it is booting you can hear the hdd rotate but after a while I could see the screen of the couldshell and not load anything, how can it be fixed?
If I turn off the power and reconnect it if it works normally.
Image

dabarsa87
Posts: 153
Joined: Tue Feb 23, 2016 5:06 am
languages_spoken: spanish
Has thanked: 0
Been thanked: 0
Contact:

Re: Server

Unread post by dabarsa87 » Wed Aug 14, 2019 12:26 pm

Can help me?

Enviado desde mi SM-G930F mediante Tapatalk


User avatar
AreaScout
Posts: 1035
Joined: Sun Jul 07, 2013 3:05 am
languages_spoken: german, english
ODROIDs: X2, U3, XU3, C2, HiFi Shield, XU4, XU4Q,
N1, Go, VU5A, Show2, CloudShell2,
H2, N2, VU7A, VuShell
Has thanked: 13 times
Been thanked: 42 times
Contact:

Re: Server

Unread post by AreaScout » Wed Aug 14, 2019 4:38 pm

    The CloudShell2 is not made for reboot, it should run forever :lol: no, I am just joking, is the hard disk in the bottom slot ? If not try to swap it, because the bottom slot is the RAID port 0

    RG

    dabarsa87
    Posts: 153
    Joined: Tue Feb 23, 2016 5:06 am
    languages_spoken: spanish
    Has thanked: 0
    Been thanked: 0
    Contact:

    Re: Server

    Unread post by dabarsa87 » Wed Aug 14, 2019 4:46 pm

    the hdd is in the top slot

    Enviado desde mi SM-G930F mediante Tapatalk


    User avatar
    odroid
    Site Admin
    Posts: 31835
    Joined: Fri Feb 22, 2013 11:14 pm
    languages_spoken: English
    ODROIDs: ODROID
    Has thanked: 89 times
    Been thanked: 252 times
    Contact:

    Re: Server

    Unread post by odroid » Wed Aug 14, 2019 5:12 pm

    I also heard one Korean user have the problem with "reboot" command on OMV while our Ubuntu has no such issue.
    I think uncertain system update from Armbian(OMV was built on it) seems to break the reboot function with CloudShell2. :?:

    dabarsa87
    Posts: 153
    Joined: Tue Feb 23, 2016 5:06 am
    languages_spoken: spanish
    Has thanked: 0
    Been thanked: 0
    Contact:

    Re: Server

    Unread post by dabarsa87 » Wed Aug 14, 2019 5:19 pm

    Ok.

    Enviado desde mi SM-G930F mediante Tapatalk


    dabarsa87
    Posts: 153
    Joined: Tue Feb 23, 2016 5:06 am
    languages_spoken: spanish
    Has thanked: 0
    Been thanked: 0
    Contact:

    Re: Server

    Unread post by dabarsa87 » Wed Aug 14, 2019 10:57 pm

    Why doesn't it show me the temperature of the hdd that I have granted?
    It took a few days that the temperature of the cpu is above 50 degrees can the curve of the fan operation be modified?

    User avatar
    AreaScout
    Posts: 1035
    Joined: Sun Jul 07, 2013 3:05 am
    languages_spoken: german, english
    ODROIDs: X2, U3, XU3, C2, HiFi Shield, XU4, XU4Q,
    N1, Go, VU5A, Show2, CloudShell2,
    H2, N2, VU7A, VuShell
    Has thanked: 13 times
    Been thanked: 42 times
    Contact:

    Re: Server

    Unread post by AreaScout » Thu Aug 15, 2019 12:08 am

      Therefore I say, take the HDD out and place it on the bottom SATA port, because this port is RAID port 0, it is there where the RAID Controller sits and the RAID controller controls everything, he get's SMART data from the disk and monitors disks about there health, the SMART data contains the temperature of the hard disk, the RAID controller also manages to join other disks to it's RAID port (RAID0, RAID1, SPAN), if a disk is not a member of this RAID configuration you wont get any temperature data from it !

      So if you connect your disk to SATA port 1 you will not get all the benefits of the RAID controller aka temperature a.s.o

      RG

      dabarsa87
      Posts: 153
      Joined: Tue Feb 23, 2016 5:06 am
      languages_spoken: spanish
      Has thanked: 0
      Been thanked: 0
      Contact:

      Re: Server

      Unread post by dabarsa87 » Thu Aug 15, 2019 8:57 pm

      Now change the hdd slot and display the temperature on the screen. I don't know where I saw that the top connector was hdd0 and down hdd1 that's why I put it at the top.
      Is there any way to customize the fan rpm curve according to temperatures?
      Can the fan of the odroid xu4 create a cooling curve?

      Enviado desde mi SM-G930F mediante Tapatalk


      User avatar
      AreaScout
      Posts: 1035
      Joined: Sun Jul 07, 2013 3:05 am
      languages_spoken: german, english
      ODROIDs: X2, U3, XU3, C2, HiFi Shield, XU4, XU4Q,
      N1, Go, VU5A, Show2, CloudShell2,
      H2, N2, VU7A, VuShell
      Has thanked: 13 times
      Been thanked: 42 times
      Contact:

      Re: Server

      Unread post by AreaScout » Thu Aug 15, 2019 11:53 pm

        Sure I mean look at this graph https://snapshot.raintank.io/dashboard/ ... kP?orgId=2

        There you can see when the fan turns on, it was triggered by the hdd1 temperature, it was over 50°C, then after approximately 5 minutes it turns off again, this time you can setup inside configure file, it's called hysteresis (FAN_OFF_HYSTERESIS) ! The maximum CPU temperature (after which temp. the fan should turn on) you can also setup FAN_ON_TEMP.

        The maximum HDD temperature you can't setup, it's hard coded to 50°C on which the case fan should turn on

        The RPM of the case fan itself can't be controlled as far as I know, the XU4 fan speed can be controlled, it is of course creating it's own cooling curve !

        RG
        Last edited by AreaScout on Sun Aug 18, 2019 8:14 pm, edited 1 time in total.

        dabarsa87
        Posts: 153
        Joined: Tue Feb 23, 2016 5:06 am
        languages_spoken: spanish
        Has thanked: 0
        Been thanked: 0
        Contact:

        Re: Server

        Unread post by dabarsa87 » Fri Aug 16, 2019 12:55 am

        I tried to modify but I didn't know if I didn't do something right but it didn't work, as I said I don't understand much about typing commands
        If I put the command it tells me that I have access denied, from putty

        Code: Select all

        /etc/cloudshell2-monitoring/cloudshell2-monitoring.conf

        User avatar
        AreaScout
        Posts: 1035
        Joined: Sun Jul 07, 2013 3:05 am
        languages_spoken: german, english
        ODROIDs: X2, U3, XU3, C2, HiFi Shield, XU4, XU4Q,
        N1, Go, VU5A, Show2, CloudShell2,
        H2, N2, VU7A, VuShell
        Has thanked: 13 times
        Been thanked: 42 times
        Contact:

        Re: Server

        Unread post by AreaScout » Fri Aug 16, 2019 2:03 am

          If you use putty your PC is running windows, ok there is an important application for you called winscp https://winscp.net/eng/download.php install it and connect with root user to your CloudShell2, then browse to the file /etc/cloudshell2-monitoring/cloudshell2-monitoring.conf right click it and select edit from the drop down menu, now you can change settings and save it. In the top menu you have an icon to open putty from within winscp, winscp has to know the path of putty on your PC you can edit this in settings of winscp, now if you are connected with putty you can restart cloudshell2-monitoring by enter systemctl restart cloudshell2-monitoring this is how someone should work remotely from windows ;)

          RG

          dabarsa87
          Posts: 153
          Joined: Tue Feb 23, 2016 5:06 am
          languages_spoken: spanish
          Has thanked: 0
          Been thanked: 0
          Contact:

          Re: Server

          Unread post by dabarsa87 » Sat Aug 17, 2019 12:51 am

          I already downloaded the program and it works perfectly but I modified values ​​of the fan start and there is no effect, I even put 0 in

          Code: Select all

          FAN_ON_TEMP =
          and without any effect, restart and nothing comes up

          User avatar
          AreaScout
          Posts: 1035
          Joined: Sun Jul 07, 2013 3:05 am
          languages_spoken: german, english
          ODROIDs: X2, U3, XU3, C2, HiFi Shield, XU4, XU4Q,
          N1, Go, VU5A, Show2, CloudShell2,
          H2, N2, VU7A, VuShell
          Has thanked: 13 times
          Been thanked: 42 times
          Contact:

          Re: Server

          Unread post by AreaScout » Sat Aug 17, 2019 2:05 am

            Come on dabarsa87, give your best try to do some troubleshooting, I can't tell you everything, it should look like this:

            Code: Select all

            # CPU Temperature on which the case fan should switch on (default FAN_ON_TEMP=65 in °C) !! Celsius !! FAN_ON_TEMP=0 to switch on Fan permanently
            FAN_ON_TEMP=0
            
            Read the first instructions in the config file, there it says Delete a '#' character at the head of line to uncomment and set the variable to enable it

            This is how it looks like with fan always on https://snapshot.raintank.io/dashboard/ ... rmA4rTyz6h at 19h there was the restart ;)

            RG

            dabarsa87
            Posts: 153
            Joined: Tue Feb 23, 2016 5:06 am
            languages_spoken: spanish
            Has thanked: 0
            Been thanked: 0
            Contact:

            Re: Server

            Unread post by dabarsa87 » Sat Aug 17, 2019 3:20 am

            I'm sorry I didn't read that. I went directly to the command line to modify, haha

            dabarsa87
            Posts: 153
            Joined: Tue Feb 23, 2016 5:06 am
            languages_spoken: spanish
            Has thanked: 0
            Been thanked: 0
            Contact:

            Re: Server

            Unread post by dabarsa87 » Sat Aug 17, 2019 4:07 am

            Is there any way to protect folders under key?
            What I want is that if they want to access the folder that asks for the access code on both mobile phones and PCs or on smart TV, is that possible?
            How do i do it?

            User avatar
            mad_ady
            Posts: 6384
            Joined: Wed Jul 15, 2015 5:00 pm
            languages_spoken: english
            ODROIDs: XU4, C1+, C2, N1, H2, N2
            Location: Bucharest, Romania
            Has thanked: 146 times
            Been thanked: 107 times
            Contact:

            Re: Server

            Unread post by mad_ady » Sat Aug 17, 2019 4:33 am

            Search for password protected samba shares. But note that:
            1. Data is not encrypted
            2. Password protection is only when accessing it from different devices
            3. Windows in particular has the habit of caching your user/password and only asking you the first time
            4. Smart Tvs may not officially support samba/windows sharing (or they didn't back in my day)

            User avatar
            AreaScout
            Posts: 1035
            Joined: Sun Jul 07, 2013 3:05 am
            languages_spoken: german, english
            ODROIDs: X2, U3, XU3, C2, HiFi Shield, XU4, XU4Q,
            N1, Go, VU5A, Show2, CloudShell2,
            H2, N2, VU7A, VuShell
            Has thanked: 13 times
            Been thanked: 42 times
            Contact:

            Re: Server

            Unread post by AreaScout » Sat Aug 17, 2019 5:58 am

              It's easy to setup samba shares with OMV, you can add multible users for multible shares, yes TV's are more or like support UPNP or PLEX over samba shares, Kodi does support samba shares







              No matter what, OMV supports them all :)

              RG

              dabarsa87
              Posts: 153
              Joined: Tue Feb 23, 2016 5:06 am
              languages_spoken: spanish
              Has thanked: 0
              Been thanked: 0
              Contact:

              Re: Server

              Unread post by dabarsa87 » Sun Aug 18, 2019 12:56 am

              In the end you can change the start of the fan, you can have a temperature of 50 degrees and the truth is very happy, the fan almost does not turn on and the temperature of the CPU is about 40 degrees making a difference of about 10 to 15 degrees less, In GPU I have a difference of 5 degrees and in HDD I have a difference of 6 degrees.
              Very satisfied.
              The issue of restart failure was also resolved.
              Now I just have access from outside my home network to Nas, I will try to configure a vpn.

              User avatar
              AreaScout
              Posts: 1035
              Joined: Sun Jul 07, 2013 3:05 am
              languages_spoken: german, english
              ODROIDs: X2, U3, XU3, C2, HiFi Shield, XU4, XU4Q,
              N1, Go, VU5A, Show2, CloudShell2,
              H2, N2, VU7A, VuShell
              Has thanked: 13 times
              Been thanked: 42 times
              Contact:

              Re: Server

              Unread post by AreaScout » Sun Aug 18, 2019 4:42 am

                I am happy that you could setup the fan so that it's working perfectly for your use and also that the reboot issue is solved ! :) Let us know if you could setup a VPN to connect from everywhere outside your home network

                Have fun and RG

                Post Reply

                Return to “CloudShell”

                Who is online

                Users browsing this forum: Baidu [Spider] and 1 guest