XU4 Boot Loop With Touch Panel Plugged In

Post Reply
Clayton2017
Posts: 2
Joined: Fri Jun 14, 2019 5:24 pm
languages_spoken: english
ODROIDs: XU4
Has thanked: 0
Been thanked: 0
Contact:

XU4 Boot Loop With Touch Panel Plugged In

Unread post by Clayton2017 » Fri Jun 14, 2019 6:00 pm

I’m working on a project, a car multimedia/headunit thing. I Originally was going to use a Rock64 after a weeks of trying to get that to work, and $100 later in having to buy many wifi dongles and Bluetooth moudules to try to find somthing to work I gave up. So few months ago I bought an XU4, fortunately atleast modules work from my now collection. It can’t run a wifi and a Bluetooth module together off its own supply, fine I can live with that. (Yes I have a more then overkill power supply for it. But that I can work around, what I really don’t want to work around is it bootlooping with a simple touch panel plugged in, this is even with the panel 100% running off a separate supply. Has no issues after boot with it but I would like to not have to get in, remember to unplug the panel, wait for it to boot, then plug it back in...

Oh what did I get myself into, I’ll never seem to learn from Chinese junk will I. The Rock64 was going to get the 20 lb rock taken to it but seems it’s the better option for that is the XU4 because the rock will Atleast boot with everything plugged in, no extra supplies nothing🤣 I’ll take Bluetooth not working witch makes my project harder but has a workaround, unlike not being able to boot with a simple touch panel connected.

From my test months ago if I remember correctly watching the current drawn, with the panel plugged in it doesn’t even reach the ~1.5 amp draw during boot (that would be the real boot cycle), it just crashes in the ~500 mA loading sequence

XU4 with active cooler, 16GB EMMC, loaded with whatever the android is. RTC battery, hardkernal usb cable,

P.s. I will not respond to stupid questions, yes I tried all ports, yes my supplies are more then sufficient, yes i turned it on and off, yes common grounds for the touch panel on a Separate supply. Yes the cable is the hardkernal official, and EMMc, also, at this point I’ve spend so much money on playing the game “see if it works on the Chinese garbage can” I’m most certainly not buying another screen, that’s already all in its housing... this either works or it (XU4) is going to be a concrete slab, and big rock sandwich. :lol:

Pps: if it wouldn’t also boot loop with only a wifi module plugged in using the power from the board that would be nice too...

Tomas J.
Posts: 49
Joined: Wed Aug 16, 2017 4:23 am
languages_spoken: english
ODROIDs: XU4
Has thanked: 0
Been thanked: 2 times
Contact:

Re: XU4 Boot Loop With Touch Panel Plugged In

Unread post by Tomas J. » Sat Jun 15, 2019 1:16 am

Did you made +5V measurements on extension header pins? Possible to much resistance on XU4 barrel connector?

Clayton2017
Posts: 2
Joined: Fri Jun 14, 2019 5:24 pm
languages_spoken: english
ODROIDs: XU4
Has thanked: 0
Been thanked: 0
Contact:

Re: XU4 Boot Loop With Touch Panel Plugged In

Unread post by Clayton2017 » Sat Jun 15, 2019 11:13 am

Wow! I would never of thought to check that! I must be some retard! But anyway moving on from that, only talking about the touch panel, that boot loops the system 100% completely separate supply, and no way to pull power from the XU4. With only D+ D- and gnd connected. Oh but yes that’s obviously the XU4 not getting enough power, even though it boots fine without the accessory that pulls no power from the board. But plugging in this no power drawing accessory is too much for it to handel apparently.

Post Reply

Return to “Issues”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest