C1+ hardware jpeg encoder do not flushes.

Post Reply
Adames
Posts: 2
Joined: Thu Feb 07, 2019 7:49 pm
languages_spoken: english
ODROIDs: C1+
Has thanked: 0
Been thanked: 0
Contact:

C1+ hardware jpeg encoder do not flushes.

Unread post by Adames » Thu Feb 07, 2019 8:04 pm

Good morning.

I am having problem with my C1+ jpeg encoder.
I have followed the Luis's tutorial http://blog.luisdearquer.net/index.php/ ... roid-c1c1/
and encoding single image works fine. The problem is when I try to encode multiple images in loop, after 3 or 4 images in resolution 960x600 the encoder stops (The stage newer becomes ENCODER_DONE).

I have tried to use:

Code: Select all

 ioctl(fd, JPEGENC_IOC_FLUSH_CACHE,  addrInfo)
ioctl(fd, JPEGENC_IOC_FLUSH_DMA,  addrInfo) 
but without any result.

Ehen I try to again init the device, the program frezes the odroid.

At the moment i am closing file descriptor and reopen it every image. It works, however re-opening fd takes too much time to get framerate > 20 fps.

I am working under Arch linux, on Ubyntu have same problem.
I am not interested with h264 encoding, only mjpeg.

User avatar
odroid
Site Admin
Posts: 31058
Joined: Fri Feb 22, 2013 11:14 pm
languages_spoken: English
ODROIDs: ODROID
Has thanked: 28 times
Been thanked: 145 times
Contact:

Re: C1+ hardware jpeg encoder do not flushes.

Unread post by odroid » Fri Feb 08, 2019 9:53 am


Adames
Posts: 2
Joined: Thu Feb 07, 2019 7:49 pm
languages_spoken: english
ODROIDs: C1+
Has thanked: 0
Been thanked: 0
Contact:

Re: C1+ hardware jpeg encoder do not flushes.

Unread post by Adames » Fri Feb 08, 2019 7:59 pm

Yes, checked just right now. It is the same effect!

User avatar
odroid
Site Admin
Posts: 31058
Joined: Fri Feb 22, 2013 11:14 pm
languages_spoken: English
ODROIDs: ODROID
Has thanked: 28 times
Been thanked: 145 times
Contact:

Re: C1+ hardware jpeg encoder do not flushes.

Unread post by odroid » Mon Feb 11, 2019 10:41 am

I have no idea how to keep using the JPEG encoder without reopening per every image. Sorry. :(

Post Reply

Return to “Hardware and peripherals”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests