[SOLVED]Boot Error with Ubuntu 16.4.3 Mate Image by Mciro SD

Post Reply
BIG_M
Posts: 5
Joined: Thu Sep 06, 2018 2:21 pm
languages_spoken: english
ODROIDs: ODROID-XU4
Contact:

[SOLVED]Boot Error with Ubuntu 16.4.3 Mate Image by Mciro SD

Unread post by BIG_M » Thu Sep 06, 2018 2:38 pm

When booting my XU4 with Ubuntu 16.4.3 Mate Image by Mciro SD,the lcd show some errors like "mmcblk1:error -110 transferring data,sector 30546944,nr 8,cmd response 0x900,card status 0x0".What is wrong?
By the way ,my SD Card is Kingston 16GB Class 10.

User avatar
igorpec
Posts: 271
Joined: Sat Dec 12, 2015 4:34 pm
languages_spoken: english,german,slovene
ODROIDs: XU4, HC1, C2, C1+
Contact:

Re: Boot Error with Ubuntu 16.4.3 Mate Image by Mciro SD

Unread post by igorpec » Thu Sep 06, 2018 2:41 pm

Perhaps your card is dead/dying?
ARMBIAN - follow on Twitter
linux for ARM development boards with user friendly development tools

BIG_M
Posts: 5
Joined: Thu Sep 06, 2018 2:21 pm
languages_spoken: english
ODROIDs: ODROID-XU4
Contact:

Re: Boot Error with Ubuntu 16.4.3 Mate Image by Mciro SD

Unread post by BIG_M » Thu Sep 06, 2018 2:50 pm

It is OK.I can use it with another linux device.And I use another new sd card,the error is same with the old one.

BIG_M
Posts: 5
Joined: Thu Sep 06, 2018 2:21 pm
languages_spoken: english
ODROIDs: ODROID-XU4
Contact:

Re: Boot Error with Ubuntu 16.4.3 Mate Image by Mciro SD

Unread post by BIG_M » Thu Sep 06, 2018 2:59 pm

@igorgec
Guy!You use armbian?
I see UX4 have an armbian image.I have a try. But by power it on four times.Tow can get the login interface.Two always reset itself after uboot.

User avatar
odroid
Site Admin
Posts: 29408
Joined: Fri Feb 22, 2013 11:14 pm
languages_spoken: English
ODROIDs: ODROID
Contact:

Re: Boot Error with Ubuntu 16.4.3 Mate Image by Mciro SD

Unread post by odroid » Thu Sep 06, 2018 3:14 pm

Try the latest Ubuntu 18.04 image.
https://wiki.odroid.com/odroid-xu4/os_i ... 4/20180501

BTW, did you use Etcher for flashing?
https://wiki.odroid.com/troubleshooting ... s#flashing

BIG_M
Posts: 5
Joined: Thu Sep 06, 2018 2:21 pm
languages_spoken: english
ODROIDs: ODROID-XU4
Contact:

Re: Boot Error with Ubuntu 16.4.3 Mate Image by Mciro SD

Unread post by BIG_M » Thu Sep 06, 2018 3:46 pm

Yes,I use Etcher for flash.Now i try the 18.04.

BIG_M
Posts: 5
Joined: Thu Sep 06, 2018 2:21 pm
languages_spoken: english
ODROIDs: ODROID-XU4
Contact:

Re: Boot Error with Ubuntu 16.4.3 Mate Image by Mciro SD

Unread post by BIG_M » Thu Sep 06, 2018 5:21 pm

It is OK now!
Thanks everyone!

User avatar
igorpec
Posts: 271
Joined: Sat Dec 12, 2015 4:34 pm
languages_spoken: english,german,slovene
ODROIDs: XU4, HC1, C2, C1+
Contact:

Re: Boot Error with Ubuntu 16.4.3 Mate Image by Mciro SD

Unread post by igorpec » Thu Sep 06, 2018 8:21 pm

BIG_M wrote:@igorgec
Guy!You use armbian?
I see UX4 have an armbian image.I have a try. But by power it on four times.Tow can get the login interface.Two always reset itself after uboot.
That is odd. All images are tested and they work. Which one did you try out? I assume with this SD card? or with eMMC?
ARMBIAN - follow on Twitter
linux for ARM development boards with user friendly development tools

Post Reply

Return to “Ubuntu”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest