I'm getting trouble after first boot and now nothing onscree

Moderators: mdrjr, odroid

I'm getting trouble after first boot and now nothing onscree

Unread postby Pakpoom » Fri Jun 29, 2018 10:24 pm

Hi I'm just buy Odroid Go and assembled it. After loading all needed file include skeleton file and room. I can boot to emulator screen and choose super Mario rom then screen turn black and nothing on screen. I try to power off and on again but no luck. LCD back light is on.
I've also pull sdcard out and power on. It still not work. Screen turn on for a second and off. Back light still on. Nothing on the screen.

I'm feeling confuse please help
Pakpoom
 
Posts: 2
Joined: Fri Jun 29, 2018 9:41 pm
languages_spoken: english
ODROIDs: Odroid Go

Re: I'm getting trouble after first boot and now nothing ons

Unread postby crashoverride » Sat Jun 30, 2018 1:44 am

https://wiki.odroid.com/odroid_go/emulator/make_sd_for_importing_roms#general_emulator_controls
Power Switch Off, Hold Menu, Power switch On, Release Menu when Main Menu appears - Force exit emulator or recover from a non-responsive emulator.
crashoverride
 
Posts: 3695
Joined: Tue Dec 30, 2014 8:42 pm
languages_spoken: english
ODROIDs: C1

Re: I'm getting trouble after first boot and now nothing ons

Unread postby odroid » Sat Jun 30, 2018 9:26 am

Because some customers tried to return their GO to us due to this issue, I've changed this post to STICKY.
And added a trouble-shooting section in GO main wiki page too.
https://wiki.odroid.com/odroid_go/odroi ... e_emulator
User avatar
odroid
Site Admin
 
Posts: 28257
Joined: Fri Feb 22, 2013 11:14 pm
languages_spoken: English
ODROIDs: ODROID

Re: I'm getting trouble after first boot and now nothing ons

Unread postby Pakpoom » Sat Jun 30, 2018 10:01 am

Thank you. It working now when force to exit emulator. I notice that some roms doesn't work or not playable for NES emulator.
Pakpoom
 
Posts: 2
Joined: Fri Jun 29, 2018 9:41 pm
languages_spoken: english
ODROIDs: Odroid Go

Re: I'm getting trouble after first boot and now nothing ons

Unread postby jimmygreen » Wed Jul 04, 2018 6:12 pm

same here, the fix worked for me ! thank you man
jimmygreen
 
Posts: 1
Joined: Wed Jul 04, 2018 6:10 pm
languages_spoken: english
ODROIDs: Odroid Go

Re: I'm getting trouble after first boot and now nothing ons

Unread postby Andrea » Sat Jul 14, 2018 7:11 am

I have received Odroid Go today. The unit is totally unresponsive since First boot. Keeping pressed menu button when switching the unit on does not give any result. The screen remains white and no menu appears.
Andrea
 
Posts: 4
Joined: Sat Jul 14, 2018 6:59 am
languages_spoken: english
ODROIDs: Odroid Go

Re: I'm getting trouble after first boot and now nothing ons

Unread postby odroid » Sat Jul 14, 2018 11:16 am

Charge the battery first and check the red LED status.
Check the LCD cable connection too. The white line of FPC cable has to reach very close to the connector locker.
https://wiki.odroid.com/odroid_go/go_as ... main_board
User avatar
odroid
Site Admin
 
Posts: 28257
Joined: Fri Feb 22, 2013 11:14 pm
languages_spoken: English
ODROIDs: ODROID

Re: I'm getting trouble after first boot and now nothing ons

Unread postby Andrea » Sun Jul 15, 2018 4:59 am

I have charged the unit, the red led worked fine and I assume the battery is now completely charged. Checked the screen connector and it is fine. The unit remains unresponsive, the problem is the same as the customer complaining about the first boot reported. I guess my unit and his have been shipped the same day: could you check this?
Andrea
 
Posts: 4
Joined: Sat Jul 14, 2018 6:59 am
languages_spoken: english
ODROIDs: Odroid Go

Re: I'm getting trouble after first boot and now nothing ons

Unread postby odroid » Mon Jul 16, 2018 9:37 am

@Andrea,
Flash the new firmware and let me know the result.
https://wiki.odroid.com/odroid_go/emula ... are_update
User avatar
odroid
Site Admin
 
Posts: 28257
Joined: Fri Feb 22, 2013 11:14 pm
languages_spoken: English
ODROIDs: ODROID

Re: I'm getting trouble after first boot and now nothing ons

Unread postby Andrea » Tue Jul 17, 2018 2:19 am

I flashed the fw but the unit is still unresponsive, as before.
Andrea
 
Posts: 4
Joined: Sat Jul 14, 2018 6:59 am
languages_spoken: english
ODROIDs: Odroid Go

Re: I'm getting trouble after first boot and now nothing ons

Unread postby odroid » Tue Jul 17, 2018 8:24 am

@Andrea,

Open a new topic with your issue and I will help you since this topic was not made for QnA.
User avatar
odroid
Site Admin
 
Posts: 28257
Joined: Fri Feb 22, 2013 11:14 pm
languages_spoken: English
ODROIDs: ODROID


Return to General Chat

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest