[SOLVED] NO IP

Post Reply
y2i
Posts: 28
Joined: Sat Feb 23, 2019 10:55 am
languages_spoken: english
ODROIDs: XU4
Has thanked: 7 times
Been thanked: 2 times
Contact:

[SOLVED] NO IP

Post by y2i »

After a few days running Ubuntu 20.04, last night my HC4 lost an IP on eth0. If I connect the same cable to a laptop, the laptop gets an IP (the cable seems fine), but HC4 does not. There is no IP address in Petitboot and when booted to Ubuntu.

I tried to reboot and power cycle the HC4 multiple times without any success. System information in Petitboot shows IP Address as 'none'. Re-scanning devices does not help. Running 'dhcclient eth0' in Ubuntu also does not help.

Does anyone have a suggestion on what could be done to get IP address back?

Thank you in advance!

y2i
Posts: 28
Joined: Sat Feb 23, 2019 10:55 am
languages_spoken: english
ODROIDs: XU4
Has thanked: 7 times
Been thanked: 2 times
Contact:

Re: NO IP

Post by y2i »

Sorry for the spam, it was the cable. I tried a different cable and got IP address. Strange that the old cable still works with a laptop.

mad_ady
Posts: 9373
Joined: Wed Jul 15, 2015 5:00 pm
languages_spoken: english
ODROIDs: XU4, C1+, C2, C4, N1, N2, H2, Go, Go Advance
Location: Bucharest, Romania
Has thanked: 599 times
Been thanked: 659 times
Contact:

Re: NO IP

Post by mad_ady »

Perhaps it didn't click into the jack... When this happens the leds on the network jack remain off (and ethtool eth0 should say no link detected)
These users thanked the author mad_ady for the post:
y2i (Mon Mar 22, 2021 10:07 am)

Post Reply

Return to “General Topics”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest