Odd image flash issue

Post Reply
L67GS
Posts: 45
Joined: Wed Apr 22, 2020 3:02 pm
languages_spoken: english
ODROIDs: XU4, C0, and a whole big pile of accessories, VU7A Pluss,, ect....
Has thanked: 19 times
Been thanked: 3 times
Contact:

Odd image flash issue

Post by L67GS » Mon May 11, 2020 9:20 am

I have an 8G eMMC, the first time I reflashed an image I clicked the image, sd flash utility opened ( in mint 19), I told it what drive to flash and it went.
This has become my easy go-to method and I've done it a couple times.
On my new 128G eMMC today I tried it, and about 6 different images... they only use a few gigs and leave the rest of the eMMC unallocated, and none of them run, I just get kernel panic.
Any idea why it's fine on the 8 but not the 128?
20200510_193406.jpg
20200510_193406.jpg (821.92 KiB) Viewed 281 times

User avatar
odroid
Site Admin
Posts: 34127
Joined: Fri Feb 22, 2013 11:14 pm
languages_spoken: English, Korean, Japanese
ODROIDs: ODROID
Has thanked: 670 times
Been thanked: 614 times
Contact:

Re: Odd image flash issue

Post by odroid » Mon May 11, 2020 1:38 pm

Did you use Etcher for flashing validation?
https://wiki.odroid.com/troubleshooting ... ing_etcher
These users thanked the author odroid for the post:
L67GS (Mon May 11, 2020 1:51 pm)

L67GS
Posts: 45
Joined: Wed Apr 22, 2020 3:02 pm
languages_spoken: english
ODROIDs: XU4, C0, and a whole big pile of accessories, VU7A Pluss,, ect....
Has thanked: 19 times
Been thanked: 3 times
Contact:

Re: Odd image flash issue

Post by L67GS » Mon May 11, 2020 1:51 pm

I did now after reading some more, peculiar mintstick works perfectly on the 8Gig, but only Etcher works for me on the 128Gig.
Really strange mintstick verifies on the 128 but not a single image gets through a successful boot.

User avatar
odroid
Site Admin
Posts: 34127
Joined: Fri Feb 22, 2013 11:14 pm
languages_spoken: English, Korean, Japanese
ODROIDs: ODROID
Has thanked: 670 times
Been thanked: 614 times
Contact:

Re: Odd image flash issue

Post by odroid » Mon May 11, 2020 2:19 pm

Did you flash this OS image into the 128G eMMC?
ubuntu-18.04.3-4.14-mate-odroid-xu4-20190929.img.xz

L67GS
Posts: 45
Joined: Wed Apr 22, 2020 3:02 pm
languages_spoken: english
ODROIDs: XU4, C0, and a whole big pile of accessories, VU7A Pluss,, ect....
Has thanked: 19 times
Been thanked: 3 times
Contact:

Re: Odd image flash issue

Post by L67GS » Mon May 11, 2020 11:18 pm

Not successfully, but I didn't try it with etcher yet, it's got the last minimal on it now, and I installed lxde on top. I'm going to see how fast it can be optimized for boot speed tonight, when it breaks I'll try that image in etcher.

L67GS
Posts: 45
Joined: Wed Apr 22, 2020 3:02 pm
languages_spoken: english
ODROIDs: XU4, C0, and a whole big pile of accessories, VU7A Pluss,, ect....
Has thanked: 19 times
Been thanked: 3 times
Contact:

Re: Odd image flash issue

Post by L67GS » Tue May 12, 2020 11:58 am

ubuntu-18.04.3-4.14-mate-odroid-xu4-20190929.img.xz
Works fine for me with etcher on the 128.
I'm having a lot of fun with the minimal now.
These users thanked the author L67GS for the post:
odroid (Tue May 12, 2020 1:17 pm)

Post Reply

Return to “Ubuntu”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest