H2 Stops at Logo After NVMe was installed

Post Reply
schm1th0
Posts: 3
Joined: Fri Feb 03, 2017 4:15 pm
languages_spoken: German, English
ODROIDs: Odroid XU4, Odroid H2
Has thanked: 3 times
Been thanked: 0
Contact:

H2 Stops at Logo After NVMe was installed

Unread post by schm1th0 » Sun Aug 25, 2019 1:29 am

Deal all,

The H2 (Current Bios GLK-SF 1.07) stops at the Hardkernel Logo after a NVMe was installed.
When I remove it again, the H2 boots into the Setup of Thrones BIOS and I can boot from the USB device.

What shall I do?


NVMe Specs:

samsung MZVLW256HEHP-000L7 (PCIe 3.0, x4, NVMe)

Thanks in advance for help!

powerful owl
Posts: 110
Joined: Thu Mar 28, 2019 8:57 pm
languages_spoken: english
ODROIDs: 6 x HC1, 3 x H2
Has thanked: 20 times
Been thanked: 9 times
Contact:

Re: H2 Stops at Logo After NVMe was installed

Unread post by powerful owl » Sun Aug 25, 2019 10:25 am

I can't help much with diagnosing, but FWIW can report that it's unlikely to be an incompatible SSD as I use the 128GB version of the same with no issues (MZ-VLW1280).
These users thanked the author powerful owl for the post:
schm1th0 (Mon Aug 26, 2019 6:51 pm)

fvolk
Posts: 302
Joined: Sun Jun 05, 2016 11:04 pm
languages_spoken: english
ODROIDs: C2, HC1, H2
Has thanked: 0
Been thanked: 11 times
Contact:

Re: H2 Stops at Logo After NVMe was installed

Unread post by fvolk » Sun Aug 25, 2019 3:42 pm

schm1th0 wrote: stops at the Hardkernel Logo after a NVMe was installed.
You do not say...
Is the disk completely empty?
Or does it already contain a partition table? Is it GPT?
Or does it already contain an OS installation?
...
These users thanked the author fvolk for the post:
schm1th0 (Mon Aug 26, 2019 6:51 pm)

schm1th0
Posts: 3
Joined: Fri Feb 03, 2017 4:15 pm
languages_spoken: German, English
ODROIDs: Odroid XU4, Odroid H2
Has thanked: 3 times
Been thanked: 0
Contact:

Re: H2 Stops at Logo After NVMe was installed

Unread post by schm1th0 » Sun Aug 25, 2019 7:02 pm

fvolk wrote:
Sun Aug 25, 2019 3:42 pm

You do not say...
Is the disk completely empty?
Or does it already contain a partition table? Is it GPT?
Or does it already contain an OS installation?
...
Its empty! I am also not able to choose the boot menu during startup for choosing a usb device from where i want to install the operating system .

User avatar
odroid
Site Admin
Posts: 32734
Joined: Fri Feb 22, 2013 11:14 pm
languages_spoken: English
ODROIDs: ODROID
Has thanked: 220 times
Been thanked: 369 times
Contact:

Re: H2 Stops at Logo After NVMe was installed

Unread post by odroid » Mon Aug 26, 2019 9:22 am

Remove the BIOS/RTC backup battery as well as DC plug and wait a few minutes to reset the BIOS settings just in case.

If it doesn't help, try to change the PCIe Clock gating option.
SETUP → Chipset → South Cluster Configuration → PCI Express Configuration → PCI Express Clock Gating
These users thanked the author odroid for the post:
schm1th0 (Mon Aug 26, 2019 6:50 pm)

schm1th0
Posts: 3
Joined: Fri Feb 03, 2017 4:15 pm
languages_spoken: German, English
ODROIDs: Odroid XU4, Odroid H2
Has thanked: 3 times
Been thanked: 0
Contact:

Re: H2 Stops at Logo After NVMe was installed

Unread post by schm1th0 » Mon Aug 26, 2019 6:50 pm

Thanks for answer! In the meantime I solved the problem. I got the same NVMe device again and now it works. Its a strange thing, because both devices are working in an other device.

Post Reply

Return to “Issues”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests