[SOLVED] WHY DOESN'T IT POST!!! =;/

Post Reply
metaldc4life
Posts: 59
Joined: Sat Jun 17, 2017 10:48 pm
languages_spoken: english
ODROIDs: ODROID XU4
Has thanked: 3 times
Been thanked: 1 time
Contact:

[SOLVED] WHY DOESN'T IT POST!!! =;/

Unread post by metaldc4life » Fri Aug 09, 2019 9:15 am

Hi!!!

I have yet another exciting project I am doing and I cannot seem to fix!

the photo is of my current project with the odroid xu4 and a 5 inch screen running of a battery...

as you can see I have provided enough ample power to power the odroid in the pic but it stays SOLID BLUE and I do not know why???

should I increase the voltage via the potentiometer on the voltage regulator???????????????????????????


I need help and I am stumped with this one!!! :o

will post a pic in a moments too......

metaldc4life
Posts: 59
Joined: Sat Jun 17, 2017 10:48 pm
languages_spoken: english
ODROIDs: ODROID XU4
Has thanked: 3 times
Been thanked: 1 time
Contact:

Re: WHY DOESN'T IT POST!!! =;/

Unread post by metaldc4life » Fri Aug 09, 2019 9:19 am

here is the pic...
Attachments
IMG_0609.JPG
IMG_0609.JPG (460.97 KiB) Viewed 790 times

User avatar
odroid
Site Admin
Posts: 32512
Joined: Fri Feb 22, 2013 11:14 pm
languages_spoken: English
ODROIDs: ODROID
Has thanked: 183 times
Been thanked: 349 times
Contact:

Re: WHY DOESN'T IT POST!!! =;/

Unread post by odroid » Fri Aug 09, 2019 9:23 am

Did you have no issue when you use a 5V/4A PSU (wall-cube)?

Do you have a DMM to measure the voltage on 5V0 rail on the 30pin header?
https://wiki.odroid.com/odroid-xu4/hard ... _2x15_pins
It must be stable at 4.8Volt at least to complete the booting process.

metaldc4life
Posts: 59
Joined: Sat Jun 17, 2017 10:48 pm
languages_spoken: english
ODROIDs: ODROID XU4
Has thanked: 3 times
Been thanked: 1 time
Contact:

Re: WHY DOESN'T IT POST!!! =;/

Unread post by metaldc4life » Fri Aug 09, 2019 9:26 am

darn!!
I actually do not have a dmm but I will definitely pick one up...


so if I increase the voltage to say a stable 4.8 will it work then?

:)
By the way, how are you friend?

metaldc4life
Posts: 59
Joined: Sat Jun 17, 2017 10:48 pm
languages_spoken: english
ODROIDs: ODROID XU4
Has thanked: 3 times
Been thanked: 1 time
Contact:

Re: WHY DOESN'T IT POST!!! =;/

Unread post by metaldc4life » Fri Aug 09, 2019 9:27 am

I am currently only at 5.3v as you can see...

metaldc4life
Posts: 59
Joined: Sat Jun 17, 2017 10:48 pm
languages_spoken: english
ODROIDs: ODROID XU4
Has thanked: 3 times
Been thanked: 1 time
Contact:

Re: WHY DOESN'T IT POST!!! =;/

Unread post by metaldc4life » Fri Aug 09, 2019 9:35 am

odroid wrote:
Fri Aug 09, 2019 9:23 am
Did you have no issue when you use a 5V/4A PSU (wall-cube)?

Do you have a DMM to measure the voltage on 5V0 rail on the 30pin header?
https://wiki.odroid.com/odroid-xu4/hard ... _2x15_pins
It must be stable at 4.8Volt at least to complete the booting process.
yes the issue persisted..

User avatar
odroid
Site Admin
Posts: 32512
Joined: Fri Feb 22, 2013 11:14 pm
languages_spoken: English
ODROIDs: ODROID
Has thanked: 183 times
Been thanked: 349 times
Contact:

Re: WHY DOESN'T IT POST!!! =;/

Unread post by odroid » Fri Aug 09, 2019 9:41 am

Do you have this PSU?
https://www.hardkernel.com/shop/5v-4a-p ... us-plug-2/
Did you connect it to your XU4 directly?

Did you flash a proper XU4 OS image into your eMMC with Etcher?

metaldc4life
Posts: 59
Joined: Sat Jun 17, 2017 10:48 pm
languages_spoken: english
ODROIDs: ODROID XU4
Has thanked: 3 times
Been thanked: 1 time
Contact:

Re: WHY DOESN'T IT POST!!! =;/

Unread post by metaldc4life » Fri Aug 09, 2019 9:45 am

No I do not but I have been using another that was working great..
until I updated ubuntu and ever since it just shut off...

yes,
I have reimaged several times with etcher too..
I have tried many OS's and still no boot though..

='/

User avatar
odroid
Site Admin
Posts: 32512
Joined: Fri Feb 22, 2013 11:14 pm
languages_spoken: English
ODROIDs: ODROID
Has thanked: 183 times
Been thanked: 349 times
Contact:

Re: WHY DOESN'T IT POST!!! =;/

Unread post by odroid » Fri Aug 09, 2019 9:50 am

Try this OS image.
https://wiki.odroid.com/odroid-xu4/os_i ... 4/20181203
File name : ubuntu-18.04.1-4.14-mate-odroid-xu4-20181203.img.xz

Was the blue LED blinking like heartbeat? or solid on?
These users thanked the author odroid for the post:
metaldc4life (Fri Aug 09, 2019 10:32 am)

metaldc4life
Posts: 59
Joined: Sat Jun 17, 2017 10:48 pm
languages_spoken: english
ODROIDs: ODROID XU4
Has thanked: 3 times
Been thanked: 1 time
Contact:

Re: WHY DOESN'T IT POST!!! =;/

Unread post by metaldc4life » Fri Aug 09, 2019 9:52 am

Thank you downloading it now cross fingers lol thank you!

metaldc4life
Posts: 59
Joined: Sat Jun 17, 2017 10:48 pm
languages_spoken: english
ODROIDs: ODROID XU4
Has thanked: 3 times
Been thanked: 1 time
Contact:

Re: WHY DOESN'T IT POST!!! =;/

Unread post by metaldc4life » Fri Aug 09, 2019 9:54 am

it was solid on.

metaldc4life
Posts: 59
Joined: Sat Jun 17, 2017 10:48 pm
languages_spoken: english
ODROIDs: ODROID XU4
Has thanked: 3 times
Been thanked: 1 time
Contact:

Re: WHY DOESN'T IT POST!!! =;/

Unread post by metaldc4life » Fri Aug 09, 2019 10:23 am

you sir are awesome..

nuff' said..


lol thank you!!!!

metaldc4life
Posts: 59
Joined: Sat Jun 17, 2017 10:48 pm
languages_spoken: english
ODROIDs: ODROID XU4
Has thanked: 3 times
Been thanked: 1 time
Contact:

Re: WHY DOESN'T IT POST!!! =;/

Unread post by metaldc4life » Fri Aug 09, 2019 10:32 am

metaldc4life wrote:
Fri Aug 09, 2019 10:23 am
you sir are awesome..

nuff' said..


lol thank you!!!!
it is fully operational now!! =D

User avatar
odroid
Site Admin
Posts: 32512
Joined: Fri Feb 22, 2013 11:14 pm
languages_spoken: English
ODROIDs: ODROID
Has thanked: 183 times
Been thanked: 349 times
Contact:

Re: WHY DOESN'T IT POST!!! =;/

Unread post by odroid » Fri Aug 09, 2019 10:58 am

Glad to hear that your XU4 board booted well.

metaldc4life
Posts: 59
Joined: Sat Jun 17, 2017 10:48 pm
languages_spoken: english
ODROIDs: ODROID XU4
Has thanked: 3 times
Been thanked: 1 time
Contact:

Re: WHY DOESN'T IT POST!!! =;/

Unread post by metaldc4life » Fri Aug 16, 2019 9:58 am

Thank You By The Way For Your Help,

=)

Post Reply

Return to “Issues”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests