Black image but audio fine

Post Reply
draco
Posts: 34
Joined: Thu Dec 03, 2015 10:48 pm
languages_spoken: english
Contact:

Black image but audio fine

Unread post by draco » Wed Apr 25, 2018 10:07 pm

Hi
I have flashed my C1+ with the latest release https://wiki.odroid.com/odroid-c1/os_im ... 5.1.1_v1.4. I installed Vlc and Dice both reading my own HD content no problem. I installed Netflix and all ok either.
But I got Black screen on others while audio is fine (using specific app). With the same app installed on my phone (Nexus5) I have no problem: Video and Audio fine.
Does this mean that I am only missing some codecs? or is it an issue with HDCP? need clues to debug please

Thanks for help

User avatar
odroid
Site Admin
Posts: 29326
Joined: Fri Feb 22, 2013 11:14 pm
languages_spoken: English
ODROIDs: ODROID
Contact:

Re: Black image but audio fine

Unread post by odroid » Thu Apr 26, 2018 9:49 am


draco
Posts: 34
Joined: Thu Dec 03, 2015 10:48 pm
languages_spoken: english
Contact:

Re: Black image but audio fine

Unread post by draco » Thu Apr 26, 2018 11:54 am

odroid wrote:Try this old Netflix APK.
https://www.apkmirror.com/apk/netflix-i ... -download/
Thx odroid, I already have it installed I don't have issues with it, it is working.

The problem is whith that app that i said earlier which I got working on my Nexus5, but not on my odroid c1+: the image is black screen while audio is fine. here is some logs:

Code: Select all

I/AmlogicPlayer(  126): media.amplayer.enable is enabled
I/AmlogicPlayer(  126): media.amsuperplayer.enable is enabled
V/AmSuperPlayer(  126): [AmSuperPlayer::76]
V/AmSuperPlayer(  126): [AmSuperPlayer::78]
V/AmSuperPlayer(  126): AmSuperPlayer init now
V/AmSuperPlayer(  126): [onFirstRef::112]
V/AmSuperPlayer(  126): [initCheck::119]
V/AmSuperPlayer(  126): [initCheck::121]
V/AmSuperPlayer(  126): [hardwareOutput::383]
V/AmSuperPlayer(  126): [hardwareOutput::385]
V/AmSuperPlayer(  126): [setDataSource::128]
V/AmSuperPlayer(  126): [setDataSource::130]
I/AmSuperPlayer(  126): media.amplayer.widevineenable is disabled
V/AmSuperPlayer(  126): [setVideoSurfaceTexture::206]
V/AmSuperPlayer(  126): [setVideoSurfaceTexture::208]
V/AmSuperPlayer(  126): [prepareAsync::238]
V/AmSuperPlayer(  126): [prepareAsync_nolock::247]
V/AmSuperPlayer(  126): [prepareAsync_nolock::249]
V/AmSuperPlayer(  126): createPlayer
V/AmSuperPlayer(  126): Create Amlogic Player
V/AmlogicPlayer(  126): AmlogicPlayer constructor
I/AmlogicPlayer(  126): media.amplayer.stopbuftime is not set used def=0.000000
V/AmlogicPlayer(  126): mStopFeedingBuf_ms = 1200
I/AmlogicPlayer(  126): media.amplayer.streamtimeadd is not set used def=0.000000
I/AmlogicPlayer(  126): media.amplayer.droptinyseek.ms is not set used def=-1.000000
I/AmlogicPlayer(  126): media.amplayer.delaybuffering.s is not set used def=0.000000
V/AmlogicPlayer(  126): onFirstRef
I/AmlogicPlayer(  126): found 0 not exit player threads,try exit it now
V/AmlogicPlayer(  126): initCheck
V/AmSuperPlayer(  126): [CreatePlayer::831]
V/AmlogicPlayer(  126): setDataSource
I/AmlogicPlayer(  126): media.amplayer.useandroidhttp is not setting,use default false
I/AmlogicPlayer(  126): media.amplayer.widevineenable is disabled
I/AmlogicPlayer(  126): media.amplayer.dsource4local is enabled
V/AmlogicPlayer(  126): setDataSource enable buffering
I/AmlogicPlayer(  126): media.amplayer.disp_url is not setting,use default true 
I/AmlogicPlayer(  126): media.amplayer.enable is enabled
I/AmlogicPlayer(  126): media.amsuperplayer.enable is enabled
V/AmSuperPlayer(  126): [AmSuperPlayer::76]
V/AmSuperPlayer(  126): [AmSuperPlayer::78]
V/AmSuperPlayer(  126): AmSuperPlayer init now
V/AmSuperPlayer(  126): [onFirstRef::112]
V/AmSuperPlayer(  126): [initCheck::119]
V/AmSuperPlayer(  126): [initCheck::121]
V/AmSuperPlayer(  126): [hardwareOutput::383]
V/AmSuperPlayer(  126): [hardwareOutput::385]
V/AmSuperPlayer(  126): [setDataSource::128]
V/AmSuperPlayer(  126): [setDataSource::130]
I/AmSuperPlayer(  126): media.amplayer.widevineenable is disabled
V/AmSuperPlayer(  126): [setVideoSurfaceTexture::206]
V/AmSuperPlayer(  126): [setVideoSurfaceTexture::208]
V/AmSuperPlayer(  126): [prepareAsync::238]
V/AmSuperPlayer(  126): [prepareAsync_nolock::247]
V/AmSuperPlayer(  126): [prepareAsync_nolock::249]
V/AmSuperPlayer(  126): createPlayer
V/AmSuperPlayer(  126): Create Amlogic Player
V/AmlogicPlayer(  126): AmlogicPlayer constructor
I/AmlogicPlayer(  126): media.amplayer.stopbuftime is not set used def=0.000000
V/AmlogicPlayer(  126): mStopFeedingBuf_ms = 1200
I/AmlogicPlayer(  126): media.amplayer.streamtimeadd is not set used def=0.000000
I/AmlogicPlayer(  126): media.amplayer.droptinyseek.ms is not set used def=-1.000000
I/AmlogicPlayer(  126): media.amplayer.delaybuffering.s is not set used def=0.000000
V/AmlogicPlayer(  126): onFirstRef
I/AmlogicPlayer(  126): found 0 not exit player threads,try exit it now
V/AmlogicPlayer(  126): initCheck
V/AmSuperPlayer(  126): [CreatePlayer::831]
V/AmlogicPlayer(  126): setDataSource
I/AmlogicPlayer(  126): media.amplayer.useandroidhttp is not setting,use default false
/AmlogicPlayer(  126): media.amplayer.widevineenable is disabled
I/AmlogicPlayer(  126): media.amplayer.dsource4local is enabled
V/AmlogicPlayer(  126): setDataSource enable buffering
I/AmlogicPlayer(  126): media.amplayer.disp_url is not setting,use default true

User avatar
odroid
Site Admin
Posts: 29326
Joined: Fri Feb 22, 2013 11:14 pm
languages_spoken: English
ODROIDs: ODROID
Contact:

Re: Black image but audio fine

Unread post by odroid » Thu Apr 26, 2018 12:07 pm


draco
Posts: 34
Joined: Thu Dec 03, 2015 10:48 pm
languages_spoken: english
Contact:

Re: Black image but audio fine

Unread post by draco » Thu Apr 26, 2018 8:12 pm

the logs here refer to the amlogic video services that odroid android provide in the self image

User avatar
odroid
Site Admin
Posts: 29326
Joined: Fri Feb 22, 2013 11:14 pm
languages_spoken: English
ODROIDs: ODROID
Contact:

Re: Black image but audio fine

Unread post by odroid » Thu Apr 26, 2018 8:41 pm

Which app did you use?

draco
Posts: 34
Joined: Thu Dec 03, 2015 10:48 pm
languages_spoken: english
Contact:

Re: Black image but audio fine

Unread post by draco » Sat Apr 28, 2018 8:50 am

odroid wrote:Which app did you use?
It's basically an app for iptv which works fine on my android phone nexus5 for both audio and video. While on my odroid c1+, only audio is ok no video

User avatar
odroid
Site Admin
Posts: 29326
Joined: Fri Feb 22, 2013 11:14 pm
languages_spoken: English
ODROIDs: ODROID
Contact:

Re: Black image but audio fine

Unread post by odroid » Sat Apr 28, 2018 8:52 am

Because there is no source code of the iptv app, it is really hard to know what's wrong.

draco
Posts: 34
Joined: Thu Dec 03, 2015 10:48 pm
languages_spoken: english
Contact:

Re: Black image but audio fine

Unread post by draco » Sat Apr 28, 2018 10:45 am

odroid wrote:Because there is no source code of the iptv app, it is really hard to know what's wrong.
I understand that @odroid and appreciate your help
I just want first to check if it may be an HDCP issue then nothing to do if I got it well (AFAIK odroid devices are not HDCP compliant)

User avatar
odroid
Site Admin
Posts: 29326
Joined: Fri Feb 22, 2013 11:14 pm
languages_spoken: English
ODROIDs: ODROID
Contact:

Re: Black image but audio fine

Unread post by odroid » Sat Apr 28, 2018 11:58 am

Right. There is no HDCP on ODROIDs.

draco
Posts: 34
Joined: Thu Dec 03, 2015 10:48 pm
languages_spoken: english
Contact:

Re: Black image but audio fine

Unread post by draco » Sat Apr 28, 2018 1:19 pm

Ok it's not an hdcp issue. I flashed my second odroid c2 this time with android 6. and then it works fine.
The problem I think is that android on c1 is the version 5 and that one didnt detect the right resolution (default to 720p) and that's why may be the cause.
Now I need to go back to the c1 and try to set the proper resoltion with odroid utility (unfortunately it doesn't have autodetect option)

Post Reply

Return to “Android”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests