Kodi no longer runs

Moderators: mdrjr, odroid

Kodi no longer runs

Unread postby Chromoris » Wed Jul 26, 2017 8:18 am

Today I updated my Ubuntu system, rebooted, and now Kodi is no longer working.

The primary errors I got was that Kodi could no longer find libGLESv2.so.2 and libEGL.so.1:
/usr/lib/arm-linux-gnueabihf/kodi/kodi.bin: error while loading shared libraries: libGLESv2.so.2: cannot open shared object file: No such file or directory
I tried to fix that by making symlinks in the /usr/lib/arm-linux-gnueabihf to those files (they are in the mesa-egl and mali-egl subdirectories there, but that is more of a workaround than a solution).
However I then end up with the following message:
libEGL warning: DRI2: failed to open exynos (search paths /usr/lib/arm-linux-gnueabihf/dri:${ORIGIN}/dri:/usr/lib/dri)
And kodi will not show anything on the screen (I can see that the program runs, but nothing is displayed, no screen is opened)

I've checked and reinstalled Kodi, mesa, egl and exynos packages. As far as I can see they are present. Furthermore I've deleted the .kodi directory to see if a fresh start would fix things, but it did not.
I have no idea as to the cause of these issues. Could someone advise my as to how to fix the situation and get Kodi running again?

Since it started after an update, below is the install history from apt:
Code: Select all
Start-Date: 2017-07-16  23:15:00
Commandline: apt-get upgrade
Requested-By: odroid (1000)
Upgrade: libepoxy0:armhf (1.3.1-1ubuntu0.16.04.1, 1.3.1-1ubuntu0.16.04.2)
End-Date: 2017-07-16  23:15:03

Start-Date: 2017-07-19  11:04:36
Commandline: /usr/bin/unattended-upgrade
Upgrade: apport:armhf (2.20.1-0ubuntu2.9, 2.20.1-0ubuntu2.10), python3-apport:armhf (2.20.1-0ubuntu2.9, 2.20.1-0ubuntu2.10), apport-gtk:armhf (2.20.1-0ubuntu2.9, 2.20.1-0ubuntu2.10), python3-problem-report:armhf
 (2.20.1-0ubuntu2.9, 2.20.1-0ubuntu2.10)
End-Date: 2017-07-19  11:05:06

Start-Date: 2017-07-20  02:44:20
Commandline: /usr/bin/unattended-upgrade
Upgrade: libexpat1-dev:armhf (2.1.0-7ubuntu0.16.04.2, 2.1.0-7ubuntu0.16.04.3), libexpat1:armhf (2.1.0-7ubuntu0.16.04.2, 2.1.0-7ubuntu0.16.04.3)
End-Date: 2017-07-20  02:44:24

Start-Date: 2017-07-21  01:20:25
Commandline: /usr/bin/unattended-upgrade
Upgrade: libmysqlclient-dev:armhf (5.7.18-0ubuntu0.16.04.1, 5.7.19-0ubuntu0.16.04.1), mysql-common:armhf (5.7.18-0ubuntu0.16.04.1, 5.7.19-0ubuntu0.16.04.1), libmysqlclient20:armhf (5.7.18-0ubuntu0.16.04.1, 5.7.19-0ubuntu0.16.04.1)
End-Date: 2017-07-21  01:20:31

Start-Date: 2017-07-25  00:58:09
Commandline: /usr/bin/unattended-upgrade
Upgrade: linux-libc-dev:armhf (4.4.0-83.106, 4.4.0-87.110), xserver-common:armhf (2:1.18.4-0ubuntu0.2, 2:1.18.4-0ubuntu0.3), xserver-xorg-core:armhf (2:1.18.4-0ubuntu0.2, 2:1.18.4-0ubuntu0.3), imagemagick:armhf (8:6.8.9.9-7ubuntu5.7, 8:6.8.9.9-7ubuntu5.8), libmagickwand-6.q16-2:armhf (8:6.8.9.9-7ubuntu5.7, 8:6.8.9.9-7ubuntu5.8), imagemagick-6.q16:armhf (8:6.8.9.9-7ubuntu5.7, 8:6.8.9.9-7ubuntu5.8), libmagickcore-6.q16-2-extra:armhf (8:6.8.9.9-7ubuntu5.7, 8:6.8.9.9-7ubuntu5.8), libmagickcore-6.q16-2:armhf (8:6.8.9.9-7ubuntu5.7, 8:6.8.9.9-7ubuntu5.8), imagemagick-common:armhf (8:6.8.9.9-7ubuntu5.7, 8:6.8.9.9-7ubuntu5.8), libmagick++-6.q16-5v5:armhf (8:6.8.9.9-7ubuntu5.7, 8:6.8.9.9-7ubuntu5.8), linux-tools-common:armhf (4.4.0-83.106, 4.4.0-87.110)
End-Date: 2017-07-25  00:58:24

Start-Date: 2017-07-25  19:35:48
Commandline: apt-get upgrade
Requested-By: odroid (1000)
Upgrade: libfwup0:armhf (0.5-2ubuntu4, 0.5-2ubuntu5), mali-x11:armhf (20170224-r14p0-61e43cd-13, 20170719-r17p0-a3c89b3-15), libsystemd0:armhf (229-4ubuntu17, 229-4ubuntu19), udev:armhf (229-4ubuntu17, 229-4ubuntu19), fwupdate:armhf (0.5-2ubuntu4, 0.5-2ubuntu5), libudev1:armhf (229-4ubuntu17, 229-4ubuntu19), libudev-dev:armhf (229-4ubuntu17, 229-4ubuntu19), systemd-sysv:armhf (229-4ubuntu17, 229-4ubuntu19), libpam-systemd:armhf (229-4ubuntu17, 229-4ubuntu19), systemd:armhf (229-4ubuntu17, 229-4ubuntu19), fwupdate-signed:armhf (1.11+0.5-2ubuntu4, 1.11.1+0.5-2ubuntu5)
End-Date: 2017-07-25  19:36:32

Start-Date: 2017-07-25  23:03:47
Commandline: apt-get upgrade
Requested-By: odroid (1000)
Upgrade: ruby2.3:armhf (2.3.1-2~16.04, 2.3.1-2~16.04.2), libruby2.3:armhf (2.3.1-2~16.04, 2.3.1-2~16.04.2)
End-Date: 2017-07-25  23:03:54

Start-Date: 2017-07-25  23:06:44
Commandline: synaptic
Requested-By: odroid (1000)
Install: libcogl-gles2-20:armhf (1.22.0-2), libcogl-gst20:armhf (1.22.0-2)
End-Date: 2017-07-25  23:06:46

Start-Date: 2017-07-25  23:10:12
Commandline: synaptic
Requested-By: odroid (1000)
Reinstall: libcogl20:armhf (1.22.0-2), libgles2-mesa:armhf (12.0.6-0ubuntu0.16.04.1), libcogl-path20:armhf (1.22.0-2), libgles1-mesa:armhf (12.0.6-0ubuntu0.16.04.1), libcogl-common:armhf (1.22.0-2), libglapi-mesa:armhf (12.0.6-0ubuntu0.16.04.1), libcogl-gles2-20:armhf (1.22.0-2), libcogl-pango20:armhf (1.22.0-2), libgles2-mesa-dev:armhf (12.0.6-0ubuntu0.16.04.1), libcogl-gst20:armhf (1.22.0-2)
End-Date: 2017-07-25  23:10:16

Start-Date: 2017-07-25  23:11:46
Commandline: synaptic
Requested-By: odroid (1000)
Reinstall: kodi:armhf (17.3+hk1-ubuntu2), kodi-bin:armhf (17.3+hk1-ubuntu2), kodi-data:armhf (17.3+hk1-ubuntu2)
End-Date: 2017-07-25  23:12:09

Start-Date: 2017-07-26  00:43:52
Commandline: /usr/bin/unattended-upgrade
Upgrade: openjdk-8-jre:armhf (8u131-b11-0ubuntu1.16.04.2, 8u131-b11-2ubuntu1.16.04.2), openjdk-8-jre-headless:armhf (8u131-b11-0ubuntu1.16.04.2, 8u131-b11-2ubuntu1.16.04.2), openjdk-8-jre-jamvm:armhf (8u131-b11-0ubuntu1.16.04.2, 8u131-b11-2ubuntu1.16.04.2)
End-Date: 2017-07-26  00:44:05
Chromoris
 
Posts: 4
Joined: Wed Jul 26, 2017 7:57 am
languages_spoken: english, dutch
ODROIDs: Odroid XU4 + Cloudshell

Re: Kodi no longer runs

Unread postby meveric » Wed Jul 26, 2017 2:00 pm

reinstalling mesa is probably a bad idea, since it replaces the Mali driver needed to run Kodi.
please reinstall mali-x11.
Donate to support my work on the ODROID GameStation Turbo Image for U2/U3 XU3/XU4 X2 X C1 as well as many other releases.
Check out the Games and Emulators section to find some of my work or check the files in my repository to find the software i build for ODROIDs.
If you want to add my repository to your image read my HOWTO integrate my repo into your image.
User avatar
meveric
 
Posts: 7958
Joined: Mon Feb 25, 2013 2:41 pm
languages_spoken: german, english
ODROIDs: X2, U2, U3, XU-Lite, XU3, XU3-Lite, C1, XU4, C2, C1+, XU4Q, HC1

Re: Kodi no longer runs

Unread postby Chromoris » Wed Jul 26, 2017 3:50 pm

reinstalled mali-x11, no luck, still getting the following error when trying to run kodi:
/usr/lib/arm-linux-gnueabihf/kodi/kodi.bin: error while loading shared libraries: libGLESv2.so.2: cannot open shared object file: No such file or directory
Chromoris
 
Posts: 4
Joined: Wed Jul 26, 2017 7:57 am
languages_spoken: english, dutch
ODROIDs: Odroid XU4 + Cloudshell

Re: Kodi no longer runs

Unread postby meveric » Wed Jul 26, 2017 5:11 pm

please give the output of ls -l /usr/lib/arm-linux-gnueabihf/libGLESv2*
Donate to support my work on the ODROID GameStation Turbo Image for U2/U3 XU3/XU4 X2 X C1 as well as many other releases.
Check out the Games and Emulators section to find some of my work or check the files in my repository to find the software i build for ODROIDs.
If you want to add my repository to your image read my HOWTO integrate my repo into your image.
User avatar
meveric
 
Posts: 7958
Joined: Mon Feb 25, 2013 2:41 pm
languages_spoken: german, english
ODROIDs: X2, U2, U3, XU-Lite, XU3, XU3-Lite, C1, XU4, C2, C1+, XU4Q, HC1

Re: Kodi no longer runs

Unread postby Chromoris » Thu Jul 27, 2017 2:52 am

Code: Select all
ls -l /usr/lib/arm-linux-gnueabihf/libGLESv2*
lrwxrwxrwx 1 root root 21 Jan 26 01:36 /usr/lib/arm-linux-gnueabihf/libGLESv2.so -> mesa-egl/libGLESv2.so
Chromoris
 
Posts: 4
Joined: Wed Jul 26, 2017 7:57 am
languages_spoken: english, dutch
ODROIDs: Odroid XU4 + Cloudshell

Re: Kodi no longer runs

Unread postby meveric » Thu Jul 27, 2017 4:08 am

well looks like a lot of stuff is missing here.. it should look something like this:
Code: Select all
ls -l /usr/lib/arm-linux-gnueabihf/libGLESv2*
lrwxrwxrwx 1 root root 14 Mär 14 17:22 /usr/lib/arm-linux-gnueabihf/libGLESv2.so -> libGLESv2.so.2
lrwxrwxrwx 1 root root 16 Mär 14 17:22 /usr/lib/arm-linux-gnueabihf/libGLESv2.so.2 -> libGLESv2.so.2.0
lrwxrwxrwx 1 root root 18 Mär 14 17:22 /usr/lib/arm-linux-gnueabihf/libGLESv2.so.2.0 -> libGLESv2.so.2.0.0
lrwxrwxrwx 1 root root 13 Mär 14 17:22 /usr/lib/arm-linux-gnueabihf/libGLESv2.so.2.0.0 -> ../libMali.so


where your's should probably point to mali-egl/libmali.so or something like that.
Donate to support my work on the ODROID GameStation Turbo Image for U2/U3 XU3/XU4 X2 X C1 as well as many other releases.
Check out the Games and Emulators section to find some of my work or check the files in my repository to find the software i build for ODROIDs.
If you want to add my repository to your image read my HOWTO integrate my repo into your image.
User avatar
meveric
 
Posts: 7958
Joined: Mon Feb 25, 2013 2:41 pm
languages_spoken: german, english
ODROIDs: X2, U2, U3, XU-Lite, XU3, XU3-Lite, C1, XU4, C2, C1+, XU4Q, HC1

Re: Kodi no longer runs

Unread postby Chromoris » Thu Jul 27, 2017 7:38 am

manually recreating the syslinks has fixed that problem previously, but that still leaves me with the following error:
Code: Select all
libEGL warning: DRI2: failed to open exynos (search paths /usr/lib/arm-linux-gnueabihf/dri:${ORIGIN}/dri:/usr/lib/dri)


After some searching I found this forum topic: viewtopic.php?f=79&t=5078
Looking at my situation I have exactly this problem. Now I cannot uninstall libegl1-mesa due to package errors, and looking at mali-x11, I'm seeing some strange things (something isn't working right I think)
Code: Select all
ls -la /usr/lib/arm-linux-gnueabihf/mali-egl/
totaal 18228
drwxr-xr-x   2 root root     4096 Jul 27 00:20 .
drwxr-xr-x 119 root root   114688 Jul 27 00:20 ..
-rw-r--r--   1 root root       38 Jul  2  2016 ld.so.conf
lrwxrwxrwx   1 root root       11 Jul 18 23:22 libEGL.so -> libEGL.so.1
lrwxrwxrwx   1 root root        9 Jul  2  2016 libEGL.so.1 -> libEGL.so
lrwxrwxrwx   1 root root        9 Jul  2  2016 libEGL.so.1.4 -> libEGL.so
lrwxrwxrwx   1 root root       17 Jul 18 23:22 libGLESv1_CM.so -> libGLESv1_CM.so.1
lrwxrwxrwx   1 root root       15 Jul  2  2016 libGLESv1_CM.so.1 -> libGLESv1_CM.so
lrwxrwxrwx   1 root root       15 Jul  2  2016 libGLESv1_CM.so.1.1 -> libGLESv1_CM.so
lrwxrwxrwx   1 root root       14 Jul 18 23:22 libGLESv2.so -> libGLESv2.so.2
lrwxrwxrwx   1 root root       12 Jul  2  2016 libGLESv2.so.2 -> libGLESv2.so
lrwxrwxrwx   1 root root       12 Jul  2  2016 libGLESv2.so.2.0 -> libGLESv2.so
-rwxr-xr-x   1 root root 18537584 Jul 19 06:09 libmali.so
lrwxrwxrwx   1 root root       14 Jul 18 23:22 libOpenCL.so -> libOpenCL.so.1
lrwxrwxrwx   1 root root       12 Jul  2  2016 libOpenCL.so.1 -> libOpenCL.so
lrwxrwxrwx   1 root root       12 Jul  2  2016 libOpenCL.so.1.1 -> libOpenCL.so

Those syslinks don't seem right, and I've already tried to fix the situation by reinstalling mali-x11.

However, this did fix the situation for me:
- Deleted mesa-egl.
- Created the syslinks again (and this time pointing to the mali driver, and not mesa-egl, which gave me the error message on the top of this post), using:
Code: Select all
sudo ln -s /usr/lib/arm-linux-gnueabihf/mali-egl/libmali.so libGLESv2.so.2
sudo ln -s /usr/lib/arm-linux-gnueabihf/mali-egl/libmali.so libEGL.so.1

And now it works again.

I think that when upgrading the mesa egl packages, the syslinks somehow got removed. Now that the correct links have been made, things work again.
I'm still not sure as to how this could have hapened, but fixed is fixed. Still a bit curious about the symlinks above.
Chromoris
 
Posts: 4
Joined: Wed Jul 26, 2017 7:57 am
languages_spoken: english, dutch
ODROIDs: Odroid XU4 + Cloudshell

Re: Kodi no longer runs

Unread postby meveric » Thu Jul 27, 2017 8:34 pm

yeah these symlinks are strange:
libGLESv1_CM.so -> libGLESv1_CM.so.1
libGLESv1_CM.so.1 -> libGLESv1_CM.so
That's a loop and can't work!
Same goes for EGL, GLESv2 and OpenCL.
Donate to support my work on the ODROID GameStation Turbo Image for U2/U3 XU3/XU4 X2 X C1 as well as many other releases.
Check out the Games and Emulators section to find some of my work or check the files in my repository to find the software i build for ODROIDs.
If you want to add my repository to your image read my HOWTO integrate my repo into your image.
User avatar
meveric
 
Posts: 7958
Joined: Mon Feb 25, 2013 2:41 pm
languages_spoken: german, english
ODROIDs: X2, U2, U3, XU-Lite, XU3, XU3-Lite, C1, XU4, C2, C1+, XU4Q, HC1

Re: Kodi no longer runs

Unread postby gregb49 » Mon Aug 07, 2017 2:38 am

Thanks for the useful thread.
KODI only runs for about a minute for me.
History. I received my XU4 a few days ago, updated it, and tried KODI. It wouldn't run at all. I have just updated it again; rebooted, and now KODI will run for about a minute before crashing. All I see before the crash is
17g-kodi.jpg
17g-kodi.jpg (6.59 KiB) Viewed 1171 times
with a circle in the middle that says 100. ls -l gives:
Code: Select all
 root 48 Jul  3  2016 /usr/lib/arm-linux-gnueabihf/libGLESv2.so -> /usr/lib/arm-linux-gnueabihf/mali-egl/libmali.so
mpv Media Player will play SD videos as long as I don't try to play them full screen, and VLC just cannot cope - sound with a still picture is all I get.
Other info
Code: Select all
lsb_release -irc
Distributor ID:   Ubuntu
Release:   16.04
Codename:   xenial
uname -or
4.9.37-49 GNU/Linux
I hope that was informative.
Edited, because I notice I have a KODI crash log. It would appear that KODI tried to re-initialise many times. This is from the end of the log.
Reinitializing
17:48:44.125 T:2462556928 NOTICE: CDVDVideoCodecMFC::Open - MFC Setup succesfull (704x576, linesize 704, format 0x32314d4e), start streaming
17:48:44.132 T:2462556928 ERROR: CLinuxV4l2Sink::DequeueBuffer - Error dequeueing buffer. Device s5p-mfc-dec, Type 10, Memory 1. Buffer 0, errno 5
17:48:44.132 T:2462556928 ERROR: CDVDVideoCodecMFC::Reset - Codec Reset. Reinitializing


############### END LOG FILE ################
XU4 Ubuntu 16.04.3
gregb49
 
Posts: 14
Joined: Mon Feb 06, 2017 8:30 pm
languages_spoken: english
ODROIDs: XU4 Ubuntu 16.04 Kernel 4.9

Re: Kodi no longer runs

Unread postby odroid » Mon Aug 07, 2017 10:08 am

Kodi still has some issues with Kernel 4.9.
Please try Kernel 3.10 if your main application is Kodi.
User avatar
odroid
Site Admin
 
Posts: 25307
Joined: Fri Feb 22, 2013 11:14 pm
languages_spoken: English
ODROIDs: ODROID

Re: Kodi no longer runs

Unread postby gregb49 » Tue Aug 08, 2017 5:45 am

Thanks. Having some trouble re-flashing the eMMC, but will try 3.10
XU4 Ubuntu 16.04.3
gregb49
 
Posts: 14
Joined: Mon Feb 06, 2017 8:30 pm
languages_spoken: english
ODROIDs: XU4 Ubuntu 16.04 Kernel 4.9

Re: Kodi no longer runs

Unread postby gregb49 » Wed Aug 09, 2017 3:56 pm

I have tried flashing my eMMC card using etcher and DD through Linux and etcher through windows and also flashing two different SD cards with 3.10. My XU4 will no longer boot. I can see all the files on my PC so the cards look OK. I've also used various uSD holders as recommended but no success. The red and steady blue light come on on the XU4, but nothing further. No HDMI output. I've even disconnected everything except power supply and HDMI. I think my XU4 is now dead. Sadly, I think this brings to an end my painful foray into the world of the Odroid development boards.
XU4 Ubuntu 16.04.3
gregb49
 
Posts: 14
Joined: Mon Feb 06, 2017 8:30 pm
languages_spoken: english
ODROIDs: XU4 Ubuntu 16.04 Kernel 4.9

Re: Kodi no longer runs

Unread postby odroid » Wed Aug 09, 2017 4:08 pm

If the blue LED is solid on with eMMC, your board must be alive.

Did you set the slide switch for SD boot mode when you tried SD cards?

If you want to keep testing the eMMC module, try this eMMC recovery process.
viewtopic.php?f=53&t=6173
User avatar
odroid
Site Admin
 
Posts: 25307
Joined: Fri Feb 22, 2013 11:14 pm
languages_spoken: English
ODROIDs: ODROID

Re: Kodi no longer runs

Unread postby gregb49 » Thu Aug 10, 2017 8:30 pm

Thanks odroid
I think this worked, but I’ve got to take a break. I hope the following is of use to others.
Yes I had used the SD switch.
I couldn’t use xz -dk as that reported “File format not recognised” so used Engrampa GUI instead to unzip the archive.
Then used DD, in my case
Code: Select all
sudo dd if=android-4.4.4-alpha-4.9-sd2emmc_installer-odroidxu3-20170517.img of=/dev/sdd bs=1M conv=fsync
[sudo] password for mate:
500+0 records in
500+0 records out
524288000 bytes (524 MB, 500 MiB) copied, 149.311 s, 3.5 MB/s

Then sync 5 times.

I tried three different micro SD cards with almost the same result. Steady red and steady blue LEDS, fan on constantly, but no picture. This was with only the power supply and HDMI lead attached.

With two sd cards (both 8GB Kingston), the XU4 turned off after 2minutes 9 seconds and 2 minutes 0 seconds.(ie steady red LED, no blue and no fan). I am assuming that the third, a 32GB Samsung card was not functioning correctly (It had worked previously with an RPI2).

As I was about to give up, I tried booting from the eMMC card (32GB), no HDMI output but then suddenly I had a flashing blue light, the fan stopped and Android appeared on the screen. So you were right, the XU4 is working. Now, when I feel brave enough, I’ll embark on getting back to kernel 3.10 and ubuntu. Thanks for your patience. RMA no longer required. However, I am intrigued as to why I didn’t ever see a picture from the sd card boots.
XU4 Ubuntu 16.04.3
gregb49
 
Posts: 14
Joined: Mon Feb 06, 2017 8:30 pm
languages_spoken: english
ODROIDs: XU4 Ubuntu 16.04 Kernel 4.9

Re: Kodi no longer runs

Unread postby odroid » Thu Aug 10, 2017 9:21 pm

Try "Etcher" to reduce many flashing issues.
https://wiki.odroid.com/troubleshooting ... s#flashing
User avatar
odroid
Site Admin
 
Posts: 25307
Joined: Fri Feb 22, 2013 11:14 pm
languages_spoken: English
ODROIDs: ODROID

Re: Kodi no longer runs

Unread postby gregb49 » Sun Aug 13, 2017 2:01 am

Now on my 8th reflash, I've finally got Ubuntu 16:04 Kernel 3.10 running. Howere if I carry out the mandated update, upgrade, dist-upgrade, KODI will no longer work and neither will some other packages. I'm sticking with a non updated 16.04 for the time being. It works well but with some expected limitations.
Etcher will not install on my computer, for some reason.
XU4 Ubuntu 16.04.3
gregb49
 
Posts: 14
Joined: Mon Feb 06, 2017 8:30 pm
languages_spoken: english
ODROIDs: XU4 Ubuntu 16.04 Kernel 4.9

Re: Kodi no longer runs

Unread postby DarkBahamut » Mon Aug 14, 2017 4:11 am

There are broken updates in the package list, which leads to the issues in this thread. Doing a fresh install and a full update probably will break Kodi and other packages. We had to fix ours after the updates also.

The Mali X11 r17p0 package appeared to contain some circular references when we checked, maybe not installing that will allow you update while keeping everything working.
DarkBahamut
 
Posts: 242
Joined: Tue Jan 19, 2016 10:19 am
languages_spoken: english
ODROIDs: XU4

Re: Kodi no longer runs

Unread postby fabien44 » Tue Aug 15, 2017 6:49 pm

odroid wrote:Kodi still has some issues with Kernel 4.9.
Please try Kernel 3.10 if your main application is Kodi.

Hello,

why Kodi cannot run properly with 4.9? Is there a fix soon?
fabien44
 
Posts: 13
Joined: Tue Jul 11, 2017 8:59 pm
languages_spoken: english
ODROIDs: XU4

Re: Kodi no longer runs

Unread postby odroid » Wed Aug 16, 2017 12:25 am

We've tried to find a root cause with many forum members but we couldn't find it yet.
There were a few threads we discussed.
This is an example.
viewtopic.php?f=95&t=22627&start=50&hilit=kodi+kernel+4.9
It is quite complicated and we need more time to fix it. :(
User avatar
odroid
Site Admin
 
Posts: 25307
Joined: Fri Feb 22, 2013 11:14 pm
languages_spoken: English
ODROIDs: ODROID

Re: Kodi no longer runs

Unread postby Tomas J. » Wed Aug 16, 2017 4:38 am

After installing ubuntu from image "ubuntu-16.04-mate-odroid-xu4-20170731" Kodi (and VLC) don't work - the same problem as in first post. Will there be a fix soon?
Tomas J.
 
Posts: 2
Joined: Wed Aug 16, 2017 4:23 am
languages_spoken: english
ODROIDs: XU4

Re: Kodi no longer runs

Unread postby odroid » Wed Aug 16, 2017 5:09 am

20170731 version is based on Kernel 3.10.
About the VLC segfault issue, refer this link.
viewtopic.php?f=99&t=27976
User avatar
odroid
Site Admin
 
Posts: 25307
Joined: Fri Feb 22, 2013 11:14 pm
languages_spoken: English
ODROIDs: ODROID

Re: Kodi no longer runs

Unread postby Tomas J. » Thu Aug 17, 2017 1:11 am

I mean error while loading shared libraries: libGLESv2.
Tomas J.
 
Posts: 2
Joined: Wed Aug 16, 2017 4:23 am
languages_spoken: english
ODROIDs: XU4

Re: Kodi no longer runs

Unread postby mdrjr » Thu Aug 17, 2017 2:35 am

the libEGL issue is fixed now, just released an update.
some idiot that is typing this screwed the package :(

Sorry guys.
mdrjr
Site Admin
 
Posts: 11640
Joined: Fri Feb 22, 2013 11:34 pm
Location: Brazil
languages_spoken: english, portuguese
ODROIDs: -


Return to Issues

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests