Cloud Shell 2 and Openmedia vault issue

Moderators: odroid, mdrjr

Cloud Shell 2 and Openmedia vault issue

Unread postby N3ST » Fri May 19, 2017 5:34 pm

Hi Everyone,

I just received my Odroid Xu4 and cloudshell 2.

I installed the latest version of OpenMediavAult 3.0.76 with the kernel 4.9.27.

I had two disk, 1TB WD Red and 2TB WD Red, the 2 TB refuse too boot and it is doing a very strange noise, so I am sending it for RMA.

The second disk work fine (it was previously used in my old NAS without any issues), but as soon as I am using plexmediaserver (plugin in open media vault) to import my photo/music/etc.., after a few minutes of scanning the drive to generate the library and writing the database to the hard drive, the hard drive disappear, and I can't reboot the server, the only way to reboot the odroid is to unplug the power supply.

I don't know what could create this issue.

Does anybody has any idea?

Best regards,

N3ST
N3ST
 
Posts: 3
Joined: Fri May 19, 2017 5:19 pm
languages_spoken: english
ODROIDs: Odroid Xu4 + CloudShell 2

Re: Cloud Shell 2 and Openmedia vault issue

Unread postby odroid » Fri May 19, 2017 5:43 pm

If you can access SSH, you can check some log files on the command line.
Anyway, report the OMV related issues on the OMV forum.
http://forum.openmediavault.org/index.p ... post144118
User avatar
odroid
Site Admin
 
Posts: 22768
Joined: Fri Feb 22, 2013 11:14 pm
languages_spoken: English
ODROIDs: ODROID

Re: Cloud Shell 2 and Openmedia vault issue

Unread postby N3ST » Fri May 19, 2017 5:58 pm

Hi,

This is the problem I am facing, because I am not sure that the issue is related to OMV, but maybe to the cloudshell itself, has the hard drive only disappears when heavely used, which has never happened before with OMV on my old NAS.
The only thing that has changed for the hard drive is that it is now running in the cloudshell.
Could it be possible that the connector are dirty (I have seen that it is a common issue with Odroid XU4 and cloudshell), or a hard related issue. Is there maybe a new firmware available for the sata controller?
N3ST
 
Posts: 3
Joined: Fri May 19, 2017 5:19 pm
languages_spoken: english
ODROIDs: Odroid Xu4 + CloudShell 2

Re: Cloud Shell 2 and Openmedia vault issue

Unread postby odroid » Fri May 19, 2017 6:08 pm

There is no firmware update for USB3.0 to SATA bridge controller.

Check the "lsusb -t" output when the disk disappears if you can access SSH.
User avatar
odroid
Site Admin
 
Posts: 22768
Joined: Fri Feb 22, 2013 11:14 pm
languages_spoken: English
ODROIDs: ODROID

Re: Cloud Shell 2 and Openmedia vault issue

Unread postby N3ST » Sat May 20, 2017 2:22 am

I tried to run the command lsusb -t when reproducing the issue, it cannot generate any output, I can see the command prompt, I can stop the command from running, but it can never finish.

So it seems that something is wron with my cloudhsell 2 /:(
N3ST
 
Posts: 3
Joined: Fri May 19, 2017 5:19 pm
languages_spoken: english
ODROIDs: Odroid Xu4 + CloudShell 2

Re: Cloud Shell 2 and Openmedia vault issue

Unread postby odroid » Sat May 20, 2017 11:02 am

Try the latest image. OMV released a new version OMV_3_0_76_Odroidxu4_4.9.28.7z
https://sourceforge.net/projects/openme ... d-XU3_XU4/

BTW, does your issue happen only when you install the plexmediaserver?
We want to reproduce your issue. But we need time to learn what is plexmediaserver.
User avatar
odroid
Site Admin
 
Posts: 22768
Joined: Fri Feb 22, 2013 11:14 pm
languages_spoken: English
ODROIDs: ODROID


Return to Issues

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests