Beeping/whining Sound on XU4

Moderators: odroid, mdrjr

Beeping/whining Sound on XU4

Unread postby rooted » Fri Mar 30, 2018 2:40 pm

My CloudShell 1 started making this high pitched beep or whine sound, when this happened I was experiencing hard drive corruption and USB issues.

Turned out to be the Hardkernel power supply slowly giving out under high CPU load. Replaced it and all is back to normal.

If you experience similar sounds and accompanied issues you likely need a new power supply. It happens sometimes.
User avatar
rooted
 
Posts: 4712
Joined: Fri Dec 19, 2014 9:12 am
Location: Gulf of Mexico, US
languages_spoken: english
ODROIDs: C1, C1+, C2
XU3 Lite, XU4
N1
VU7+
HiFi Shield 2
Smart Power (original)

Re: Beeping/whining Sound on XU4

Unread postby hominoid » Sat Mar 31, 2018 11:49 am

Just for curiosity, is this a system you run continuously or power on and off as needed?
hominoid
 
Posts: 158
Joined: Tue Feb 28, 2017 3:55 am
Location: Lake Superior Basin, USA
languages_spoken: english
ODROIDs: C2, XU4, MC1, N1

Re: Beeping/whining Sound on XU4

Unread postby rooted » Sat Mar 31, 2018 12:03 pm

It's always on, the hard drive spins down after 10 minutes.

Been running for a good while, over a year. I switched to my XU3 power supply and no more issues.
User avatar
rooted
 
Posts: 4712
Joined: Fri Dec 19, 2014 9:12 am
Location: Gulf of Mexico, US
languages_spoken: english
ODROIDs: C1, C1+, C2
XU3 Lite, XU4
N1
VU7+
HiFi Shield 2
Smart Power (original)


Return to Hardware and peripherals

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests