H2+ Red LED on Blue Alive LED Blinking Fast - no boot

Post Reply
Saruk
Posts: 15
Joined: Tue Mar 25, 2014 4:37 am
languages_spoken: english
ODROIDs: Odroid - U3
Has thanked: 0
Been thanked: 0
Contact:

H2+ Red LED on Blue Alive LED Blinking Fast - no boot

Post by Saruk »

Hi all, I have an H2+ that I bought last July. Last night I was watching tv with it and all of a sudden the tv popped up with a message telling me I have no signal from HDMI1. That's when I noticed the lights. I unplugged the power adapter, pressed the power button and then plugged the power back in. Same issue - no boot. I took it out of the case and unplugged everything including the RAM and M.2 drive. Still Red LED on and blue LED blinking really fast. I also noticed the the power button's blue light was blinking with the blue alive LED on the board. Any ideas?

Also, if I look really close it looks like the blue reset LED is faintly flashing with the blue Alive LED.


Chuck

User avatar
odroid
Site Admin
Posts: 37403
Joined: Fri Feb 22, 2013 11:14 pm
languages_spoken: English, Korean
ODROIDs: ODROID
Has thanked: 1797 times
Been thanked: 1143 times
Contact:

Re: H2+ Red LED on Blue Alive LED Blinking Fast - no boot

Post by odroid »

Both of red and blue LEDs are blinking fast, some portion of the power management IC could be damaged by uncertain electrical shock.
Or, the power supply unit could be being dead.

Do you have a spare 12~18V PSU to narrow down root causes?
If yes, connect it your H2+ board without DRAM/M.2 memory modules and check LEDs status.

Saruk
Posts: 15
Joined: Tue Mar 25, 2014 4:37 am
languages_spoken: english
ODROIDs: Odroid - U3
Has thanked: 0
Been thanked: 0
Contact:

Re: H2+ Red LED on Blue Alive LED Blinking Fast - no boot

Post by Saruk »

There was no electrical shock. I have it behind a UPS. I was using it when it just quit. The red led is on, not blinking, blue lights are blinking fast. My next step is to check the PSU. I haven't done that yet. I do suspect that is the problem, was just asking for suggestions.

Saruk
Posts: 15
Joined: Tue Mar 25, 2014 4:37 am
languages_spoken: english
ODROIDs: Odroid - U3
Has thanked: 0
Been thanked: 0
Contact:

Re: H2+ Red LED on Blue Alive LED Blinking Fast - no boot

Post by Saruk »

I just checked the PSU and it is putting out 15V. I don't have a way to check the AMPS/Watts or what the voltage is under a load though. I bought the PSU from Hardkernel at the same time as the H2+

User avatar
odroid
Site Admin
Posts: 37403
Joined: Fri Feb 22, 2013 11:14 pm
languages_spoken: English, Korean
ODROIDs: ODROID
Has thanked: 1797 times
Been thanked: 1143 times
Contact:

Re: H2+ Red LED on Blue Alive LED Blinking Fast - no boot

Post by odroid »

Please contact "odroid at hardkernel dot com" with a URL of this thread.
They will help your RMA process if you purchased the board from our web-store directly.

Note that our warranty period is quite limited. But, we will try to check and repair your H2+ board.
viewtopic.php?f=53&t=661

Post Reply

Return to “Issues”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests