Page 1 of 1

Just a quick question about shutting down with remote.

Unread postPosted: Mon Jun 25, 2018 4:37 pm
by #1 GameMaster
I was wondering, is there a way to turn off the Odroid C2 with the IR remote when running Android? Right now when I go to turn it off it opens up the power menu instead of just shutting down but I'd rather it just shut down by pressing the button, or is there a way to have a delayed shut down like the Ubuntu OS that waits 60 seconds before it shuts down when the power button is pressed on the remote?

Re: Just a quick question about shutting down with remote.

Unread postPosted: Mon Jun 25, 2018 7:05 pm
by tobetter
#1 GameMaster wrote:I was wondering, is there a way to turn off the Odroid C2 with the IR remote when running Android? Right now when I go to turn it off it opens up the power menu instead of just shutting down but I'd rather it just shut down by pressing the button, or is there a way to have a delayed shut down like the Ubuntu OS that waits 60 seconds before it shuts down when the power button is pressed on the remote?

Sorry to say that C2 does not shutdown with power key of IR remote, For shutdown after 60 seconds what you want requires to change the frameworks...

Re: Just a quick question about shutting down with remote.

Unread postPosted: Tue Jun 26, 2018 2:01 pm
by #1 GameMaster
So it is possible to set it to shutdown after 60 seconds? If so how would I go about editing the framework to do so?

Thanks

Re: Just a quick question about shutting down with remote.

Unread postPosted: Tue Jun 26, 2018 2:11 pm
by tobetter
Can you try to keep pressing power key long enough? I realized that there were some changes for power off with long key press of power key on remote.

Re: Just a quick question about shutting down with remote.

Unread postPosted: Wed Jun 27, 2018 3:00 pm
by #1 GameMaster
Tried it and all it does is turn off the display. At first I thought that it might be in sleep mode but the blue light just keeps flickering.

Re: Just a quick question about shutting down with remote.

Unread postPosted: Wed Jun 27, 2018 6:32 pm
by tobetter
#1 GameMaster wrote:Tried it and all it does is turn off the display. At first I thought that it might be in sleep mode but the blue light just keeps flickering.

Sleep mode is not supporting on C2. What's the version running on your ODROID-C2?

Re: Just a quick question about shutting down with remote.

Unread postPosted: Thu Jun 28, 2018 1:03 pm
by #1 GameMaster
It's running v4.2

Re: Just a quick question about shutting down with remote.

Unread postPosted: Thu Jun 28, 2018 1:24 pm
by tobetter
#1 GameMaster wrote:It's running v4.2

Did you keep pressing the power key on remote more than 5 seconds although power popup window is on screen?

Re: Just a quick question about shutting down with remote.

Unread postPosted: Fri Jun 29, 2018 2:31 pm
by #1 GameMaster
I'm actually using a Logitech Harmony 350 Remote that is programmed to work as an odriod remote and if you hold the power button it stops sending the signal after 2-3 seconds.

Re: Just a quick question about shutting down with remote.

Unread postPosted: Fri Jun 29, 2018 4:13 pm
by rooted
#1 GameMaster wrote:I'm actually using a Logitech Harmony 350 Remote that is programmed to work as an odriod remote and if you hold the power button it stops sending the signal after 2-3 seconds.
That should be adjustable in Harmony software.

You should have stated this in the beginning also, they are using the HK remote and you aren't. It explains the different behavior.

Re: Just a quick question about shutting down with remote.

Unread postPosted: Fri Jun 29, 2018 4:37 pm
by #1 GameMaster
Well I figured since it was programmed to the actual remote that it wasn't that big of a deal. I mean it still sends the same IR code right?

Re: Just a quick question about shutting down with remote.

Unread postPosted: Fri Jun 29, 2018 4:56 pm
by codewalker
Hi, I change config_longPressOnPowerBehavior to 3.
frameworks/base/res/res/values/config.xml
Code: Select all
754     <!-- Control the behavior when the user long presses the power button.
 755             0 - Nothing
 756             1 - Global actions menu
 757             2 - Power off (with confirmation)
 758             3 - Power off (without confirmation)
 759     -->
 760     <integer name="config_longPressOnPowerBehavior">3</integer>

You can apply it by following the instructions below.
https://dn.odroid.com/S905/Android/test ... rk-res.apk
Code: Select all
$ adb remount
$ adb push framework-res.apk /system/framework/framework-res.apk
$ adb reboot

Re: Just a quick question about shutting down with remote.

Unread postPosted: Thu Jul 05, 2018 6:07 pm
by #1 GameMaster
Sorry but I can't figure out how to get this to install. First I opened the terminal and tried putting in "adb remount" and it gave me a message like "adb not found". So then I tried to just install the APK file but it failed to install.

Re: Just a quick question about shutting down with remote.

Unread postPosted: Thu Jul 05, 2018 7:05 pm
by codewalker
Open Browser and goto this page.
Download framework-res.apk.
https://dn.odroid.com/S905/Android/test ... rk-res.apk
Open Terminal app.
$ su
# mount -o rw,remount /system
# cp /sdcard/Download/framework-res.apk /system/framework/
# sync

Or try this.
https://dn.odroid.com/S905/Android/test ... ter-97.zip


#1 GameMaster wrote:Sorry but I can't figure out how to get this to install. First I opened the terminal and tried putting in "adb remount" and it gave me a message like "adb not found". So then I tried to just install the APK file but it failed to install.

Re: Just a quick question about shutting down with remote.

Unread postPosted: Fri Jul 06, 2018 6:40 pm
by #1 GameMaster
Thank you, codewalker. I managed to get that working this time through the terminal so if that is the code that is sent to the system by holding the power button on the remote I'll just need to figure out how to prolong the time the power signal is sent from my 350 remote. The reason I know that it works now is from clicking on the power icon at the bottom.

Re: Just a quick question about shutting down with remote.

Unread postPosted: Mon Jul 09, 2018 9:21 am
by codewalker
Probably about 5 seconds is enough.

#1 GameMaster wrote:Thank you, codewalker. I managed to get that working this time through the terminal so if that is the code that is sent to the system by holding the power button on the remote I'll just need to figure out how to prolong the time the power signal is sent from my 350 remote. The reason I know that it works now is from clicking on the power icon at the bottom.